Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juny, 2018
  5. Cardona i Manresa uneixen esforços per promocionar el patrimoni medieval
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona i Manresa uneixen esforços per promocionar el patrimoni medieval

Dimarts, 26 de Juny de 2018

Aquest estiu s’estrena aquesta nova proposta turística conjunta entre Manresa i Cardona amb la finalitat d’organitzar una visita guiada en un sol dia en aquests dos municipis medievals

Els ajuntaments de Cardona i Manresa han organitzat un paquet turístic, que estarà disponible fins a finals d’any, amb l’objectiu d’oferir la possibilitat de conèixer el patrimoni medieval d’aquestes dues ciutats de la Catalunya central. Es tracta de “Cardona-Manresa. Dissabtes medievals al cor de Catalunya”, que ofereix passar tot un dissabte descobrint el patrimoni medieval de tots dos municipis.

La proposta s'ha presentat aquest dimarts al matí al Carrer del Balç de Manresa ui ha comptat amb la presència de l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch; de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; del regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; i de la gerent de la Fundació Cardona Històrica, Anna Poza.

La visita s’estrena aquest dissabte, dia 30 de juny, i tindrà lloc els dissabtes de 2018. Començarà a les 11 del matí a Manresa, on els assistents podran dur a terme la visita guiada “Manresa cor de Catalunya” i s’endinsaran en els espais més emblemàtics de la ciutat, com la basílica de la Seu, el Carrer del Balç, la zona modernista i comercial... entre d’altres. A més, al llarg del recorregut es descobriran alguns secrets de la ciutat, com per exemple que fa més de 40 milions d’anys estava coberta per un mar. En acabar es podrà gaudir, de manera opcional, d’un tast de vins de la DO Pla de Bages.

A la tarda serà el torn de descobrir el Castell de Cardona, que es va començar a construir fa dos mil cinc-cents anys i durant l’Edat Mitjana va ser la residència de llinatge dels Cardona, els poderosos “senyors de la sal”. També es podrà veure el castell medieval des de la Torre de la Minyona, un excepcional mirador de la Vall del Cardener fins a la Col•legiata romàntica de Sant Vicenç, paradigma del romànic llombard català. També es reviuran les batalles i setges i es podrà descobrir perquè la fortalesa de Cardona va ser considerada com a “inexpugnable”.

La visita guiada a Manresa comença a les 11 del matí i a Cardona a 2/4 de 5 de la tarda; a excepció d’entre l’1 de juliol al 30 de setembre, que s’iniciarà a les 5 de la tarda. El preu conjunt de les dues visites turístiques és de 10 euros (15 euros amb el tast de vins). L’aforament màxim és de 30 persones cada dissabte. També hi ha la possibilitat de fer la visita en dies separats, és a dir, comprar el paquet, i fer les dues parts separades, presentant el tiquet de compra del paquet.

Les entrades poden comprar-se des del web de Manresa Turisme i des del web de Cardona Turisme i també presencialment a les oficines de turisme de Manresa i de Cardona.


Tornar a: Juny, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat