Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juny, 2018
  5. Cardona clou una Fira Medieval/Festa de la Sal molt concorreguda i participada
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona clou una Fira Medieval/Festa de la Sal molt concorreguda i participada

Dilluns, 4 de Juny de 2018

La dansa ‘Anodrac’ va posar punt final a un certamen que recupera el passat medieval de la vila ducal

Al migdia, es va fer entrega del Saler d’Or a l’Assemblea Local de Creu Roja


Cardona ha tornat a viure un intens cap de setmana amb la celebració de la Fira Medieval i de la Festa de la Sal, que han omplert els carrers del nucli històric de parades, espectacles, recreacions històriques, exhibicions i, sobretot, de molt ambient.

Malgrat la coincidència de dates amb altres celebracions properes, com les Enramades de Sallent o la Patum de Berga, i també la previsió de temps inestable, el certamen cardoní ha tornat a ser molt concorregut i, com sempre, molt participat. A més, les previsions de mal temps no es van complir i només va ploure lleugerament i breument durant una estoneta de diumenge al migdia.

Dissabte va ser un dia de sol i de temperatures suaus que de seguida van animar la gent. Durant el matí, els conta-contes medievals, els combats al campament del Rastrillo, l’espai de la carpa o l’espectacle de faquirisme van gaudir d’un bon nombre d’espectadors. A la tarda, la Baixada del Senyor i la Minyona i el seu espectacle de rebuda, així com la lluita que els cavallers van fer en honor seu, també van ser concorreguts.

Cap al vespre, les tavernes medievals de les entitats van bullir de gent, que van poder gaudir de música en directe mentre esperaven l’inici de la mostra del correfoc i de l’espectacle de les Bruixes de Cardona.

Ja diumenge, un dels moments més emotius va ser l’entrega del Saler d’Or a l’Assemblea Local de Creu Roja de Cardona. Durant la cerimònia, l’alcalde, Ferran Estruch, va recordar la trajectòria d’aquesta entitat a la vila, que compta amb més de 60 anys d’història. També va fer èmfasi que la distinció honorífica s’atorgava per unanimitat del tot el ple i va subratllar que es tractava de l’entitat de Cardona dins l’àmbit social amb més història, amb més voluntaris i amb més socis: “la seva funció social és un referent a Cardona i a tot el país”, va dir Estruch, que també va recordar que Cardona compta amb una ambulància 24 hores des del 1965 gràcies, precisament, a Creu Roja. “Com Protecció Civil, són entitats que sempre hi són per ajudar als altres i per sumar, i sempre amb un somriure”, va concloure Estruch. Seguidament es va fer l’entrega. Va recollir el Saler d’Or el president de l’Assembla Local, Francisco Ruiz, que va destacar que sempre han treballat per ajudar als altres, sobretot els més vulnerables, i va donar les gràcies per haver rebut la distinció.

Durant la cerimònia, també es va fer l’acte de lliurament de la moneda-pagament del dret d’Aimines a la població de Cardona per part de l’empresa Salinera de Cardona. I, tot seguit, ja a l’exterior, va tenir lloc la ballada de gegants, que va omplir la plaça. Abans de dinar, es va realitzar un dels espectacles més emocionants: la dansa vertical a la façana de l’església de Sant Miquel, que va arrencar grans aplaudiments del públic.

La festa va continuar a la tarda. El punt final el va posar la dansa Anodrac, un espectacle de música i dansa sobre la vida, la llum i la sal que també va ser molt aplaudit.

*La dansa Anodrac s'emmarca en el projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI). Impulsat per l'Obra Social "la Caixa" a 37 territoris de l’estat espanyol en col•laboració amb diferents administracions i entitats socials, és una iniciativa d'intervenció preventiva que fomenta les relacions interculturals i afavoreix la cohesió social i que pretén l'empoderament de la societat en pro de la convivència i el desenvolupament comunitari. A Cardona, el projecte es porta a terme des de l’any 2014.


Tornar a: Juny, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat