Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Gener, 2014
  5. Cardona estrena aquest dissabte la visita dramatit...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona estrena aquest dissabte la visita dramatitzada "Desvalls, l’heroi de la resistència"

Divendres, 31 de Gener de 2014 Visita desvalls 2014 1

El castell de Cardona serà l'escenari aquest dissabte 1 de febrer de l'estrena de les visites dramatitzades que expliquen la història de Cardona i la Guerra de Successió a través de la mirada de Manuel Desvalls i de Vergós, governador del castell de Cardona entre els anys 1711 i 1714.

La visita"Desvalls, l’heroi de la resistència" s'estrena amb motiu de la commemoració dels 300 anys de la fi de la Guerra de Successió i està pensada especialment per al públic familiar i infantil. Dos actors donen vida a Manuel Desvalls, que va dirigir la resistència de la fortalesa cardonina contra els setges borbònics, i a la Blanca, una cardonina que relata els estralls que la guerra provocava a la població de Cardona.

Els participants a la visita recorreran els principals punts d'interès del castell i descobriran els episodis històrics més importants que s'hi van produir durant la Guerra de Successió i que van convertir la fortalesa cardonina en el darrer baluard de les llibertats catalanes, el 18 de setembre de 1714. Aquell dia, després de la derrota de Barcelona, i quan tot el país estava sota el poder de Felip V, Manuel Desvalls va capitular a canvi de salvaguardar la vida i els béns dels ciutadans de Barcelona. El castell de Cardona es convertia així en una fortalesa inexpugnable mai vençuda per la força de les armes.

Com participar a la visita?
La visita dramatitzada començarà aquest dissabte 1 de febrer a les 12.00h davant mateix de l’Oficina de Turisme de Cardona. Tot seguit s’iniciarà la pujada pel Camí Vell del Castell, el camí cobert i els baluards inferiors i finalment es visitarà el recinte noble i cavaller del Castell. La durada és d’1h i 30 minuts.

Les places són limitades i cal inscriure’s a la mateixa Oficina de Turisme de Cardona (veure els horaris d’obertura aquí) per correu electrònic a oficinaturisme@cardona.cat o bé per telèfon al 93 869 27 98. Convé portar calçat còmode i roba d’abric. Per ser el cap de setmana de la seva estrena la visita tindrà un preu reduït i pels menors de 7 anys serà gratuïta.

Per a més informació sobre la visita "Desvalls, l'heroi de la resistència" i dramatitzada es programarà d’ara endavant els dissabtes dins el calendari següent: http://www.cardona1714.cat/desvalls-lheroi-de-la-resistencia-visites-dramatitzades/horaris-de-la-visita.


Tornar a: Gener, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat