Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Gener, 2014
  5. Els Matins de TV3 amb el Tricentenari de Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

Els Matins de TV3 amb el Tricentenari de Cardona

Dimecres, 22 de Gener de 2014 Tricentenari Matins

El programa Els Matins de TV3 s’ha desplaçat aquest matí a Cardona per oferir un reportatge en directe sobre la història de la Guerra de Successió a la vila i per conèixer els actes que Cardona prepara per commemorar el Tricentenari de 1714.

L’equip del programa, encapçalat per la periodista Montse Jané, ha visitat el Castell de Cardona acompanyats de la guia de la Fundació Cardona Històrica, Núria Fidalgo. Durant el recorregut per la fortalesa els espectadors han pogut conèixer la història del castell, així com els fets del setge de 1711 i la capitulació del castell i la vila el 18 de setembre de 1714.

El reportatge ha inclòs també un breu tast de la nova ruta turística que s’oferirà properament per commemorar el Tricentenari de 1714 i que portarà per títol "Desvalls, l'heroi de la resistència". Es tracta d’una visita dramatitzada amb la participació de dos actors cardonins, Jordi Santasusagna i Núria Juberó, que interpreten el paper del governador del Castell de Cardona, Manuel Desvalls i de Vergós i de la vilatana anònima Blanca, a través dels quals, s’explica la història del castell durant la Guerra de Successió.

Aquest és el segon reportatge de l'espai "Tricentenari" que els Matins de TV3 va estrenar dimecres passat coincidint amb la celebració aquest 2014 del Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió. En el primer espai es va fer un reportatge del Born Centre Cultural.


Tornar a: Gener, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat