Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Gener, 2014
  5. Cardona aprova el pressupost per aquest any 2014
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona aprova el pressupost per aquest any 2014

Dijous, 9 de Gener de 2014 Ajcardonapressupost2014

El Ple de l'Ajuntament de Cardona va aprovar el passat 2 de gener el pressupost municipal per a l'exercici 2014 amb els vots favorables de l'equip de govern (ERC), l'oposició de CiU que hi va votar en contra i l'abstenció del PSC. El pressupost ordinari per aquest 2014 s'ha fixat en 4. 419.973 euros, xifra que suposa una reducció de 69.772 euros respecte l'any 2013.

Aquesta reducció es deu a l'esforç de l'Ajuntament per contenir la despesa municipal. Així, s'han ajustat especialment les partides de consums i proveïments de l'Ajuntament, també s'ha reduït la partida de festes i s'han renegociat contractes de serveis, i està previst no suplir les jubilacions de personal que es preveuen per aquest any 2014, en compliment del Pla d'ajust.

Pel que fa al capítol d'ingressos, l'equip de govern ha volgut limitar al màxim l'esforç fiscal de les famílies de la vila i per aquest motiu ha congelat la gran majoria d'impostos i taxes municipals i el tipus de l'impost de béns immobles. L'Ajuntament continuarà també la política de reducció del termini de pagament a proveïdors que, en els dos darrers anys, ha passat de 14 a 3 mesos. Per altra banda, durant el 2014 l'Ajuntament començarà a amortitzar 111.374 euros anuals del crèdit ICO a proveïdors.

Mantenir els serveis municipals i potenciar la reactivació econòmica
Amb aquestes mesures l'Ajuntament espera adequar el pressupost municipal al context econòmic i social sense que això faci minvar la correcta prestació dels serveis que s'ofereixen als ciutadans. En aquest sentit, l'equip de govern ha prioritzat 4 línies d'actuació bàsiques per a la recuperació econòmica i el manteniment de les polítiques de benestar. Es tracta de la partida de desenvolupament econòmic que ha augmentat un 25% i l'àrea de serveis socials que incrementa lleugerament la seva dotació pressupostària. Igualment es mantenen les partides de via pública i instal.lacions municipals i s'incrementa la partida de cultura que preveu incloure també les activitats relacionades amb la commemoració del Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió.

Pressupost d'inversions
A diferencia de l'anterior exercici pressupostari, el pressupost 2014 inclou capítol d'inversions que estarà dotat en 571.208 euros. Els projectes que l'equip de govern vol impulsar aquest 2014 són: la reparació del carrer Hospital i un tram del carrer del Pujolet -que donen accés a la residencia d'avis i que actualment es troben en molt mal estat- i el projecte de canalització de les aigües residuals del polígon industrial la Cort fins a l'estació depuradora. L'Ajuntament disposa del finançament per a l'execució de les dues obres amb recursos provinents de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. A més, l'Ajuntament té previst durant l'any 2014 començar a executar els treballs previstos en el projecte Cardona Integral camp d'esports i rutes saludables.


Tornar a: Gener, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat