Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Febrer, 2019
  5. Cardona i Manresa dissenyen una proposta educativa de divulgació patrimonial
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona i Manresa dissenyen una proposta educativa de divulgació patrimonial

Divendres, 15 de Febrer de 2019

Els serveis educatius de la Fundació Cardona Històrica i de la Basílica de La Seu de Manresa, han dissenyat conjuntament una nova proposta educativa per tal de divulgar i promocionar dos elements patrimonials d’excepcional interès a la Catalunya Central com són la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona (s. XI) i la Basílica de Santa Maria de La Seu de Manresa (s.XIV).

La proposta didàctica esdevé una veritable immersió al passat baix medieval de la Catalunya Central. Una lliçó d'història de l'art en majúscules: del romànic més pur al gòtic més esplèndid.

Els alumnes visitaran dos espais patrimonials d'alt interès i alhora coneixeran l'arquitectura, l'art, el context social, econòmic i cultural de dos períodes claus de la història medieval: el romànic i el gòtic.
Una interessant experiència didàctica pensada per entendre de manera rigorosa i coherent el període constructiu més àlgid de la Catalunya medieval.

La proposta va dirigida a l’alumnat d’ESO i Batxillerat. Les 2 visites didàctiques tindran lloc en els 2 espais patrimonials, on un guia dirigirà l'activitat didàctica. La distància que separa els 2 monuments és d'uns 26 kms aproximadament per aquest motiu es planteja una durada total de 4 hores.

El disseny didàctic de la proposta es pot consultar al web: www.cardonaturisme.cat/Escoles i la contractació de les 2 activitats es pot fer a través de les pàgines web : www.cardonaturisme.cat i www.seudemanresa.cat.

La iniciativa pretén divulgar i promocionar el patrimoni, crear xarxa i territori i establir un discurs coherent a nivell explicatiu del patrimoni de la comarca del Bages.


Tornar a: Febrer, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat