Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Desembre, 2012
  5. L'Ajuntament se suma al dol per la pèrdua de Mn. Casafont
Anar a l'inici de la pàgina

L'Ajuntament se suma al dol per la pèrdua de Mn. Casafont

Dilluns, 17 de Desembre de 2012 Condol Mn. Casafont

L'Ajuntament de Cardona mostra el seu condol per la pèrdua de Mn. Josep Maria Casafont i Fornell que va morir ahir diumenge 16 de desembre a l'edat de 77 anys. Josep Maria Casafont i Fornell estava estretament lligat a la vila de Cardona, població a la qual va dedicar la seva tasca pastoral durant els últims 50 anys.

Però la vinculació de Mossèn Casafont amb la vila ducal va depassar el fet estrictament religiós a resultes de la intensa activitat musical que va desenvolupar a Cardona. En acabar els seus estudis al Seminari de Solsona fou nomenat organista de Cardona i l'any 1958 va ser un dels fundadors de la Coral Cardonina. La seva devoció per la música el va portar, també, a crear l'Escolania Parroquial i l'Schola Cantorum i a ser organista de la catedral de Solsona.

La tasca que va dur a terme en l'àmbit de la música a Cardona ha estat fonamental per preservar algunes de les peces més destacades del patrimoni musical cardoní. La seva activitat com a director i organista ha contribuït a conservar i difondre el repertori musical religiós, festiu i popular de Cardona.

Mossèn Casafont serà enterrat demà dimarts 18 de desembre a la catedral de Solsona les 4 de la tarda.


* L'any 2008 l'Ajuntament de Cardona va publicar la següent entrevista a Mn. Casafont, amb motiu de la commemoració dels 50 anys de la Coral Cardonina. Entrevista a Mn. Casafont.


Tornar a: Desembre, 2012

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat