Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Agost, 2009
  5. Cardona acollirà els dies 26, 27 i 28 de setembre...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona acollirà els dies 26, 27 i 28 de setembre unes jornades gastronòmiques sobre el bacallà

Dilluns, 31 d'Agost de 2009 Bacallà web

L’Institut Català de la Cuina, el Gremi de Bacallaners de Catalunya i la Confraria del Bacallà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cardona, organitzaran entre els dies 26 i 28 de setembre les primeres jornades que se celebren a la vila per donar a conèixer les característiques i les propietats del bacallà i promoure la cuina d’aquest producte a les llars i els restaurants de casa nostra.

Amb el títol de “Gadus Morhua, l’autèntic bacallà!” les jornades pretenen mostrar als assistents les propietats i característiques pròpies que defineixen aquest producte atés que, actualment, es comercialitzen una gran varietat d’espècies de peixos sota la denominació de bacallà sense ser-ho.

Durant els tres dies que duraran les jornades, Cardona es convertirà en la capital del bacallà i s’hi realitzaran tastos, conferències i audiovisuals per donar a conèixer un dels productes més arrelats a la gastronomia i la cultura culinària de Catalunya. Les jornades comptaran amb diversos especialistes en alimentació i estan obertes a restauradors, professionals del sector alimentari i al públic en general.

Segons els responsables de la iniciativa les jornades han de servir per donar a conèixer el bacallà tant entre els consumidors com entre els professionals del sector alimentari ja que en l’actualitat es comercialitzen algunes espècies similars d’aquest producte que es venen sota la denominació de bacallà sense que ho sigui.

Per aquest motiu les jornades compten amb diversos tallers de tast per identificar el bacallà autèntic de les espècies succedànies. A més, entre les activitats programades destaca el concurs de receptes de cuina i plats de bacallà Les millors receptes i els millors plats seran premiats amb un obsequi i podran ser inclosos en un receptari sobre al cuina del bacallà que està elaborant l’Institut Català de la Cuina.

La sal de Cardona present en la cuina catalana i en la conservació del bacallà

L’elecció de la vila de Cardona per acollir les jornades sobre bacallà té com a particularitat l’aportació que la sal de Cardona ha fet històricament a la gastronomia i la cuina catalanes amb l’explotació de la sal de la Vall Salina per conservar i condimentar els aliments. A més, des de l’Ajuntament s’ha recordat que a finals dels segle XIX Cardona va arribar a exportar la seva sal a Noruega on s’utilitzava per salar el bacallà que comercialitzava la industria bacallanera d’aquest país nòrdic.


Tornar a: Agost, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat