Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2018
  5. El producte català és el protagonista de la Fira de l’Oli i del Pa de Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

El producte català és el protagonista de la Fira de l’Oli i del Pa de Cardona

Divendres, 27 d'Abril de 2018

La Plaça de la Fira acollirà aquest diumenge al matí la 4a edició de la Fira de l’Oli i del Pa, que aplegarà una vintena de parades en què són protagonistes aquests dos productes. Serà aquest diumenge, 29 d'abril, durant tot el matí. La jornada coincideix amb el dia de mercat setmanal a Cardona. D’aquesta manera, els visitants també tindran al seu abast tots els productes del mercat i dels comerços locals, que sempre obren en diumenge.

A la fira, el pa de forner arribarà de la mà d'un flequer local i d'un altre de Solsona. Pel que fa a l'oli, se'n podrà trobar de diferents varietats i procedències: l’oli de Pau i l’oli Canyal de l'Empordà; oli i vi de Calonge; els olis Migjorn del Berguedà, i diferents olis de les terres de Lleida i del Penedès. A més, es podrà tastar i comprar vi d'aquests territoris, diverses marques de ratafia i altres productes singulars, així com alguns productes artesans de Menorca. Completaran l’oferta comercial algunes parades de productes no alimentaris, com ara la d'un artesà local que elabora espelmes a partir d'oli reciclat.

La Fira de l’Oli i del Pa és una iniciativa de l'empresa vigatana Firàlia que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cardona i de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar). L’objectiu és facilitar que els petits productors d’oli de qualitat puguin fer arribar els seus productes als consumidors finals de la manera més directa possible. Així mateix, els elaboradors de diferents varietats de pa artesà volen donar a conèixer els productes i la manera de fer que els defineixen davant dels seus clients potencials, que cada vegada són més.

La fira té un vessant pròpiament comercial i un altre de divulgatiu, ja que, a més de vendre-hi productes de qualitat, els diferents assentadors participants pretenen generar cultura de l’oli i del pa. Com a bons coneixedors de tot allò que produeixen i comercialitzen, expliquen als visitants les particularitats de cada producte i els ofereixen tota la informació sobre el seu origen i propietats.


Tornar a: Abril, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat