Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Abril, 2015
  5. Cardona tanca el Cicle de Música Sacra 2015 amb u...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona tanca el Cicle de Música Sacra 2015 amb un concert dedicat a la Mare de Déu del Patrocini

Dijous, 16 d'Abril de 2015 Avemariaconcert15w

El concert, que impulsa la Coral Cardonina, se celebrarà aquest diumenge, 19 d'abril, en el marc dels actes commemoratius del 75è aniversari del retorn a Cardona de la imatge de la Mare Déu del Patrocini.

El temple parroquial de Sant Miquel de Cardona serà l'escenari aquest diumenge, 19 d'abril, de la vetllada musical que oferiran la Coral Cardonina, l'Ensemble de la Banda de Música de Cardona i l'Escolania de Sant Miquel en honor a la Mare de Déu del Patrocini, patrona la de la vila de Cardona.

El concert s'emmarca ens les actes de commemoració del 75è aniversari del retorn de la imatge a la vila cardonina un cop finalitzada la Guerra Civil i, enguany, s'ha programat dins el Cicle de Música Sacra de Cardona atesa la seva especial significació. Sota el títol d'Ave Maria, les tres formacions, dirigides per Ovidi Cobacho i Xavier Ventosa, oferiran un ampli programa musical i poesia que combina l'obra de poetes i músics del bisbat solsoní i d'arrels cardonines amb grans compositors d'àmbit internacional.

El concert comptarà amb les actuacions de la soprano, Ana Belén Ayala i la pianista, Francina Ribas Vicente, la Coral Cardonina, l'Ensemble de la Banda de Música de Cardona i l'Escolania de Sant Miquel que interpretaran obres de devoció mariana de compositors clàssics com Mozart, Schubert o Verdi i peces molt emblemàtiques que músics d'àmbit més local i comarcal han dedicades a la patrona cardonina.

La part del concert dedicada a la patrona cardonina començarà amb una versió dels Goigs a la Mare de Déu del Patrocini de Manuel Bertran i Oriola, musicada per Mn. Josep Maria Casafont. Durant aquest bloc s'escoltaran obres com l'Himne a la Mare de Déu del Patrocini, a partir d'un tema de F. Schubert arranjat per Mn. Carles Melé, la versió per a tres veus i orgue dels Goigs a la Mare de Déu del Patrocini de Mn. Llorenç Riu i Llobet, així com, tres de les peces marianes més emblemàtiques de Mn. Casafont que la Coral Cardonina ofereix cada any a la seva patrona amb motiu de la Festa Major de la vila: Salve Reina dels cels, Lliri entre cards i els Versets a la Mare de Déu del Patrocini.

Finalment, també es podrà escoltar l'estrena d'un nova peça, Verge del Patrocini, composta expressament per a l'ocasió pel director de la Coral Cardonina, a partir d'un sonet del mateix Bertran i Oriola i l'estrena d'uns nous arranjaments dels Balls de Bastons cardonins, obra del compositor cardoní Xavier Ventosa. Durant tot l'acte, la música s'alternarà amb la poesia, amb la recitació de diversos versos dedicats a la Verge del Patrocini per a poetes locals o vinculats amb el municipi cardoní, com Mn. Mas i Margineda, Miquel Riu, Mn. Cardona i Agut, Bertran i Oriola, Josep Torrens, Hermentera Fàbrega, López Picó o Glòria Gangonells i Creus, entre d'altres.

El concert tindrà lloc el proper diumenge 19, a l'església parroquial de sant Miquel de Cardona, a les 19.00h. Les localitats es poden adquirir anticipadament a l'Oficina de Turisme de Cardona i, el mateix dia, 1 hora abans, a les taquilles ubicades davant la porta de l'església. El preu és de 8 euros.


Tornar a: Abril, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat