S'aprova el conveni amb l'Incasòl per al desenvolupament del nou polígon industrial La Cort II

Última revisió 17-11-2020 20:16
16/10/2020

La primera fase permetrà ampliar empreses, implantar-ne de noves i crear nous llocs de treball a Cardona.

El passat mes d'agost, el projecte ja va rebre la primera conformitat de la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central.


L'Ajuntament de Cardona i l'Incasòl han formalitzat el conveni que permetrà el desenvolupament urbanístic del nou polígon industrial La Cort II, que s'ubicarà davant de l'actual polígon La Cort, a l'altra banda de la carretera C-55.

El text estableix els rols que haurà de jugar cada administració per fer realitat un polígon molt esperat al municipi: Tenim empreses que volen créixer i nous projectes empresarials que necessiten nou sòl industrial per poder desenvolupar la seva activitat i crear nous llocs de treball", ha assegurat l'alcalde, Ferran Estruch, que ha argumentat: "Com a Ajuntament, hem de posar totes les eines i tots els recursos que tenim al nostre abast perquè els cardonins i cardonines puguin viure i treballar a Cardona, així com atraure nova població".

El conveni estipula que l'administració actuant --la que desenvoluparà el polígon-- serà l'Incasòl, mentre que l'Ajuntament haurà de redactar la modificació del POUM necessària per tal d'efectuar la nova delimitació, uns tràmits que ja estan fets, a l'espera de l'aprovació definitiva.

El document preveu el desenvolupament urbanístic d'un total de 216.374 metres quadrats, 79.117 dels quals corresponen a una primera fase d'execució que ja permetrà donar resposta a la demanda existent de sòl industrial d'empreses consolidades a Cardona, així com facilitar la captació de nova inversió d'activitat empresarial i industrial. La resta de metres quadrats (137.257) es desenvoluparan en una segona fase.

Per a Ferran Estruch, es tracta "d'un projecte de poble, d'un projecte de tots. D'una peça fonamental pel futur de Cardona. Vull agrair la feina de tots els que ho han fet possible: l'Associació d'Empresaris, els grups municipals, els tècnics de la casa, l'Incasòl, avui comença un període important per Cardona".

En aquest sentit, l'Ajuntament de Cardona i l'INCASÒL han acordat condicionar la gestió urbanística i l'execució de la primera fase del sector al fet que les empreses interessades puguin disposar de les parceloles resultants assumint el cost estricte de la inversió necessària i facilitar d'aquesta manera la seva implantació. Tant l'Ajuntament com l'INCASOL també seran propietaris d'una part del sòl.

Des de l'Agència de Desenvolupament local, conjuntament amb altre institucions s'està treballant en el Pla de Captació de nova activitat econòmica i s'ha creat un grup de treball específic per tal de facilitar l'ampliació de nova activitat i la captació de noves empreses.

Totes aquelles empreses i persones interessades en rebre informació de l'adquisició de sòl industrial en aquesta fase prèvia poden posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Cardona a través de l'Agència de Desenvolupament Local - Àrea d'Empresa trucant al 932632287 (Olga Buenaventura) o via mail olga.buenaventura@adlsolcar.cat

"