Cardona organitza activitats pels drets dels infants i contra la violència de gènere

Última revisió 20-11-2020 13:55
20/11/2020

Des de l'àrea d'Igualtat i Educació, i amb la col·laboració de Serveis Socials, la ludoteca municipal i la dinamitzadora juvenil, s'han organitzat diverses activitats per commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants (20N) i del Dia Internacional per a l’eliminació de  la violència envers les dones (25N).

L’Ajuntament de Cardona, a través de la regidoria d’Igualtat i Educació, i amb la col·laboració de Serveis Socials i la ludoteca municipal, organitzen diverses activitats en el marc del Dia Universal dels Drets dels Infants, que es commemora avui dia 20 de novembre. Les activitats, adreçades als tres centres educatius d’infantil i primària del municipi, consten d’una lectura de contes a càrrec de Marta Campos, responsable de la ludoteca municipal, que conviden a l’alumnat a reflexionar sobre els drets dels infants i de les persones.

Activitats pel 25-N, dia internacional per a l’eliminació de  la violència envers les dones

Per altra banda, des de l’àrea d’Igualtat, i amb la col·laboració de la dinamitzadora juvenil, s’han organitzat diverses activitats per la commemoració del 25-N. Començarà el dilluns 23 de novembre, amb el muntatge de l’iceberg sobre la violència masclista, ja usat l’any passat, a davant de l’Ajuntament per visibilitzar la campanya. El dimarts 24, al matí, continuarà amb una campanya de l’Institut Català de les Dones, “Diposita aquí el teu masclisme”, una activitat adreçada a l’alumnat de secundària dels dos centres educatius de Cardona.

Finalment, el 28 de novembre, d’11h a 13h, es farà un taller virtual d’introducció a l’autodefensa feminista, adreçat a noies i dones a partir de 16 anys, a càrrec de Karin Konle, i que cal inscripció prèvia a participació@cardona.cat

Els actes pel 25-N posaran punt i final dilluns 30 de novembre amb un taller a les escoles, de 9h a 13h, per promoure la igualtat de gènere i trencar amb els estereotips de gènere. A càrrec de Clara Gavaldà, s’adreçarà a l’alumnat de 2n de Primària dels tres centres educatius de la vila.

Façana de l'Ajuntament amb la pancarta per commemorar el Dia Universal pels Drets dels infants
Façana de l'Ajuntament amb la pancarta per commemorar el Dia Universal pels Drets dels infants