Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2015
  5. Cardona recorda el rodatge de "Campanades a Mitjan...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona recorda el rodatge de "Campanades a Mitjanit" amb una exposició i una conferència

Dimarts, 1 de Setembre de 2015 wellescardona

El director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, pronunciarà una conferència sobre l'estada d'Orson Welles a Cardona i el rodatge de "Campanades a mitjanit"

La vila de Cardona inaugurarà aquest divendres, a les 7 de la tarda, l'exposició “Orson Welles a Cardona, 1964. Fotografies de Colita”, que recull les imatges que la fotògrafa Colita va realitzar a Cardona l'any 1964 durant el rodatge de la pel·lícula "Campanades a mitjanit".

L'acte, que començarà a les 7 de la tarda, serà presidit per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, acompanyat d'Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, institució que ha produït l'exposició. Un cop feta la inauguració, el director de la Filmoteca, un dels màxims especialistes en la vida i obra d'Orson Welles, pronunciarà una conferència sobre la història del rodatge de "Campanades a mitjanit" a Cardona.

L'Ajuntament de Cardona i la Filmoteca de Catalunya clouen així els actes que han dut a terme conjuntament per commemorar el centenari del naixement del cineasta nord-americà i el 50 aniversari de l'estrena de la pel·lícula "Campanades a mitjanit". Amb motiu de la commemoració, el programa de la Festa Major de Cardona d'enguany inclou, també, un extracte d'un capítol del llibre "Las cosas que hemos visto. Welles y Falstaff", que ha publicat recentment Riambau, i en el qual s'explica el pas d'Orson Welles per la vila de Cardona.

El punt àlgid d'aquesta commemoració es va celebrar el passat 5 de juny amb la projecció a la Col·legiata de sant Vicenç de Cardona del film "Campanades a mitjanit". L'acte va comptar amb l'assistència de la filla gran de Welles, Chris Welles Feder i l'actor Keith Baxter, un dels protagonistes del film en el qual encarnava el personatge del príncep Hal.

L'exposició “Orson Welles a Cardona, 1964. Fotografies de Colita” recull setze fotografies del rodatge de "Campanades a mitjanit" que la reconeguda fotògrafa Colita va realitzar per a la revista "Fotogramas". Es podrà veure al Centre Cívic del 4 al 20 de setembre a la sala polivalent del Centre Cívic de Cardona. Estarà oberta els dissabtes 5, 12 i 19 de setembre d'11 a 14 hores i de 18 a 20 hores, els diumenges 6, 13 i 20 de setembre d'11 a 1 4 hores, el 14 i el 15 de setembre d'11 a 14 hores i els dies 7, 8, 9, 10 16, 17 i 18 de 10 a 13 hores.


Orson Welles a Cardona
L’octubre de l'any 1964, Cardona va ser durant dues setmanes l’escenari del rodatge de “Campanades a mitjanit” ("Chimes at midnight"). Més de 30 minuts de la pel·lícula es van filmar en aquesta localització amb la presència de John Gielgud, Keith Baxter, Marina Vlady i, naturalment, Orson Welles. Durant la seva estada a Cardona, Welles va sovintejar els establiments de la vila i va comptar amb alguns veïns i veïnes per fer de secundaris en algunes escenes de la pel·lícula.


Tornar a: Setembre, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat