Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2014
  5. Cardona participa a la 32 mostra de folklore viu de Tarragona
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona participa a la 32 mostra de folklore viu de Tarragona

Divendres, 5 de Setembre de 2014 nanstarragona

Els Nans del Barri Mercat de Cardona, el Minga i l’Agneta, participaran a la 32 Mostra de Folklore Viu de Tarragona el proper dissabte dia 20 de setembre.

Més de 100 Nans, Capgrossos, Cabuts i Esparriots, es trobaran a Tarragona per tal de commemorar els 50 anys dels Nanos Pescadors de la ciutat, el proper dissabte dia 20 de setembre. L’acte s’inclou dins el programa festiu de la Festa Major de Tarragona (Festes de Santa Tecla) que tindrà lloc del 14 al 24 de setembre d’enguany.

Entre els convidats, hi destaquen els Nans del Barri Mercat de Cardona. Batejats amb el nom de Minga i Agneta des de l’any 1996, són els nans més antics de Cardona i una de les parelles més antigues de Catalunya. Els noms originals es desconeixen i la data exacta de la seva construcció se situa entre 1750 i 1800. Els Nans del Barri Mercat han esdevingut un dels elements folklòrics i tradicionals més estimats i arrelats de Cardona. La seva peculiar fesomia i vestuari desperten la curiositat de menuts i grans.

A la mostra hi participaran també: Nanos Vells de Tarragona, Nans de Mataró, Familia Cap de Llúpia de Vic, Nans de Castellterçol, Nanos de Vinaròs, Nanos de Montblanc, Nans i Capgrossos de L'Arboç, Nans del Barri del Mercat de Cardona, Nanos Nous de Les Dominiques de Tarragona, Nanos de Reus, Nans de Manresa, Capgrossos de Vilafranca del Penedés, Dansa dels Nanos del Corpus de Valencia (Ballada pels Grup de Danses Sant Roc de Paiporta) i els Nanos Nous de Tarragona. En arribar a la Plaça de les Cols, les colles participants de forma individual faran el seu ball de Lluïment.


Tornar a: Setembre, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat