Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2014
  5. Cardona ja té a punt el programa d'actes de la Festa Major 2014
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona ja té a punt el programa d'actes de la Festa Major 2014

Dilluns, 1 de Setembre de 2014 fm2014w

El programa d’enguany s’ha dedicat a la commemoració del Tricentenari es pot adquirir a les llibreries al preu de 3 euros.

L’Ajuntament de Cardona ha començat a distribuir el programa d’actes de la Festa Major 2014 que se celebrarà els propers dies 13, 14, 15 i 16 de setembre. El programa de festes recull tots els actes de la festa gran de Cardona i enguany s’ha dedicat a la commemoració del Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió.

En homenatge al transcendental paper que la vila de Cardona va jugar durant la Guerra de Successió, el programa d’enguany compta amb la col.laboració de les principals autoritats polítiques del país que han volgut dedicar un article valorant la història de la vila ducal en relació a la Guerra de Successió.

S’han sumat a aquest homenatge el president de la Generalitat, Artur Mas; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Esteve; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell i el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada. A més, en les seves pàgines el lector hi trobarà 7 aportacions historiogràfiques relatives a l’històric paper que va tenir Cardona en el la Guerra de Successió ara fa 300 anys. Finalment el programa incorpora també un recull de tots els actes que la població ha impulsat des de l’any 2011 amb l’objectiu de commemorar el Tricentenari de 1714.

Un programa d'actes per a tots els gustos i edats
Pel que fa al gruix dels actes programats aquests segueixen l’estructura tradicional de la festa i mantenen el pregó institucional com a tret de sortida dels festejos. La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, serà l’encarregada de pronunciar el pregó, el diumenge 7 de setembre. Els actes prosseguiran el dissabte 12 de setembre al matí, amb el primer Encierro i el tradicional repic de campanes. A partir d'aquí s'aniran desgranant els actes tradicionals de la festa amb el Corre de Bou, el Ball de bastons i la processó de la Mare de Déu del Patrocini i els balls de l'Àliga com a principals al.licients.

Per als més petits la Festa Major oferirà la trobada gegantera de diuemenge al matí, que enguany comptarà amb els gegants i l’Àliga de Barcelona, els corre de bous infantils i una animació dissabte al matí.

Pel que fa a les nits, els balls de Festa Major continuaran a l'envelat del passeig de la Fira, amb l’orquestra La Chatta amenitzant el ball de gala de dilluns. Les ballades de sardanes, el concert de la Banda de Música de Cardona, el concert de l’orquestra La Chatta i el concert de la colla DFT-Aston seran les principals cites de la festa. La Festa Major d'enguany portarà a la vila l’actor cardoní Berto Romero que presentarà l'espectacle “Sigue con nosotros” a la plaça de bous el dimarst a la nit. La Festa Major de Cardona 2014 finalitzarà el mateix dimarst a la nit amb el castell de focs.

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE EL PROGRAMA D'ACTES


Tornar a: Setembre, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat