Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Setembre, 2011
  5. Cardona es prepara per celebrar la Festa Major
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona es prepara per celebrar la Festa Major

Divendres, 2 de Setembre de 2011 Festa Major 2011

Cardona ja està a punt per donar el tret de sortida als actes de celebració de la festa gran de la vila que se celebrarà els dies 10, 11, 12 i 13 de setembre. Avui surt al carrer el programa de Festa Major que enguany s’ha dedicat a la recuperació de l’àliga de Cardona. El programa conté un estudi sobre aquest element del llegat festiu de Cardona, del qual recentment han aparegut proves que certifiquen que la vila feia ballar l’àliga ja al segle XVII. El programa de festes d’enguany ha reduït les seves dimensions i es podrà adquirir a les llibreries al preu de 2,5 euros.
Pel que fa a la programació, la Festa Major de Cardona 2011 manté els actes tradicionals de les festes amb el trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini, patrona de la vila, el Ball de bastons i el Corre de Bou com a cites més destacades del patrimoni festiu de la vila.
Els actes s’iniciaran ja el dijous 8 de setembre amb el pregó institucional que se celebrarà a dos quarts de nou del vespre al saló de sessions de l’Ajuntament i que enguany tindrà com a pregoner el metge cardoní Ramon Estruch i Riba.
El gruix dels actes de la Festa Major però, començarà el dia 10 amb el popular Encierro, el repic de campanes i l’acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Entre les novetats que enguany presenten les festes destaquen la celebració dels balls de Festa Major de dissabte i diumenge a la plaça de la Fira, la programació d’un espectacle de dansa a la Fira de dalt el diumenge a la nit, el concert de la Banda de Música de Cardona a la plaça de Bous diumenge a la nit i la representació de l’obra teatral de Festa Major al Teatre Els Catòlics.

Una festa per a tots
La Festa Major de Cardona oferirà un ampli ventall d’espectacles i activitats per a totes els gustos i edats. Pel públic més jove, la Nit de l’Empalme oferirà l’actuació dels cardonins Strombers i els grups Backstage i Rage-On, a més de la festa musical que Music-On portarà a la plaça del Portalet o el concert-sopar organitzat per DFT-Mikonio el dissabte a la plaça del Vall.
Pel que fa als balls de Festa Major, la plaça de la Fira acollirà les actuacions dels conjunts Stressband, dissabte a la nit, i de Tryfàsyc i Tribanda, diumenge. El plat fort arribarà dilluns a la nit amb el ball de gala al pavelló d’esports que, enguany, serà amenitzat per l’orquestra Rosaleda. També seran presents a les fetes les sardanes amb les actuacions de la Cobla ciutat de Cornellà diumenge al migdia, la cobla de Cardona dilluns al vespre i la Cobla ciutat de Mataró dimarts al migdia.
La Festa Major comptarà també amb l’obra de teatre “Cómica vida” de la companyia Perversions i amb l’actor Pep Cruz al capdavant que es podrà veure dimarts al vespre al Teatre Els catòlics, així com l’espectacle de dansa “Rojo Manso” de la companyia la Intrusa Danza diumenge a la nit a la Fira de dalt. Completen les activitats lúdiques un espectacle infantil de la companyia Pa Sucat dissabte al migdia a la plaça del Vall, un conta contes a càrrec de Laia Codina diumenge al migdia a la Fira de baix i el castell de focs a càrrec de Pirotècnia Igual de dilluns a la nit.

Actes institucionals
Els principals actes institucionals començaran amb el pregó institucional a càrrec de Ramon Estruch, el dijous 8 de setembre a dos quarts de nou del vespre al saló de sessions de l’Ajuntament. El dissabte 10 de setembre a dos quarts d’una començarà l’acte de commemoració de la Diada amb l’encesa de la flama, l’ofrena floral i la lectura del manifest davant el monument de l’Onze de Setembre i la posterior ofrena al baluard de Sant Llorenç del castell de Cardona, i l’endemà, 11 de setembre, es realitzarà l’ofrena floral i el discurs institucional de l’alcalde de Cardona davant el monument de l’Onze de Setembre.

Per veure el programa d’actes de la Festa Major de Cardona 2011 cliqueu aquí.


Tornar a: Setembre, 2011

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat