Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2019
  5. La commemoració del Mil·lenari de la fundació d...
Anar a l'inici de la pàgina

La commemoració del Mil·lenari de la fundació de la Col·legiata arriba al seu tram final

Dimarts, 15 d'Octubre de 2019

Aquest dissabte es farà la darrera funció de l’espectacle ‘El Tron’ i es programen dues conferències divulgatives per aquest octubre i novembre


El programa d’actes per commemorar el Mil·lenari de la fundació de la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona arriba al seu tram final. Aquest mes d’octubre i novembre s’han programat diverses activitats culturals per tal de projectar i divulgar l’excepcional temple romànic i recordar la data de la seva fundació.

El primer dels actes programats serà dissabte 19 d’octubre a les 20.30h, amb l'espectacle teatral i musical ‘El Tron’. L’obra trasllada el públic a una trobada impossible de quatre personatges protagonistes d’algun instant d’aquests mil anys d’història de la Col·legiata, uns personatges que hauran d’aclarir l’origen de la misteriosa peça que ha aparegut: un tron. Tot un contrast de quatre èpoques, de quatre punts de vista de la política, la religió i la societat en general. Un curiós divertiment al bell mig d’un marc incomparable. El guió de l’obra és de Jordi Santasusagna i la música, interpretada en directe, és de Xavier Ventosa. La durada de l’espectacle és de 60 minuts.


Conferències divulgatives
Divendres 25 d’octubre, a les 19.30h, a la Col·legiata de Sant Vicenç Jordi Camps i Sòria, conservador en cap de l’àrea medieval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), pronunciarà la conferència ‘Els porxos pintats. Redescobrir a Cardona un conjunt únic de pintura romànica’. Serà una oportunitat extraordinària per interpretar, contextualitzar i apreciar el conjunt de pintures murals romàniques de l’atri de l’església. La conferència inclourà la visita a la reproducció de les pintures (les originals es conserven el MNAC) per apreciar-ne els detalls.

Divendres 15 de novembre, a les 19.30h a l’Arxiu Històric de Cardona, Marc Sureda i Jubany, conservador del Museu Episcopal de Vic (MEV), pronunciarà la conferència ‘Sant Vicenç de Cardona: un millenari, una canònica i una església’. La conferència permetrà entendre el concepte de canònica, la fundació del temple, les seves característiques i la rellevància monumental i històrica.


Darrera visita guiada temàtica
Dissabte 26 d’octubre, a les 17.00h, tindrà lloc la darrera visita guiada temàtica al Castell de Cardona anomenada ‘Sant Vicenç, joia del romànic català’. Serà una interessant oportunitat per visitar el temple i realitzar una immersió el l’art romànic i el context històric on es desenvolupà.

El programa commemoratiu del Mil·lenari de la fundació de la Col·legiata de Sant Vicenç ha estat impulsat per l’Agència Catalana de Turisme, l’Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica.


Tornar a: Octubre, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat