Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2019
  5. La Capella de la Seu actuarà en una edició del '...
Anar a l'inici de la pàgina

La Capella de la Seu actuarà en una edició del 'Cardona Canta' dedicada a Antoni Ribas

Dimarts, 15 d'Octubre de 2019

El pròxim diumenge 20 d'octubre, la històrica Capella de la Música de la Seu de Manresa visitarà la vila ducal per participar al certamen coral 'Cardona Canta', que enguany està dedicat al popular músic cardoní Antoni Ribas, traspassat el passat mes de febrer.

Coincidint amb la festivitat dels Sants Màrtirs, la Capella de la Seu visitarà el proper diumenge per sumar-se als actes d'aquesta festivitat i a la celebració de la 7a Jornada de germanor coral impulsada per la Coral Cardonina amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cardona, la Fundació Cardona Històrica i la Parròquia de Cardona. A migdia, els cantaires manresans se sumaran a les veus dels membres de la Coral Cardonina per solemnitzar l'ofici que tindrà lloc a l'església de Sant Miquel en honor als patrons de Cardona, els Sants Màrtirs Celdoni i Hermenter. En acabat visitaran la Muntanya de Sal i seguidament dinaran a la Fira de Dalt de Cardona.

A la tarda, a les 18:30h, al mateix escenari del matí, els manresans interpretaran un selecte programa durant la primera part del concert de germanor 'Cardona Canta', amb un repertori que abraçarà des de composicions sacres i autors clàssics fins a peces de compositors contemporanis. Els acompanyarà a l'orgue la musicòloga manresana Glòria Ballús. La segona part del concert, podrem escoltar els grups cardonins Salabror de Mar, Coral l'Amistat i l'amfitriona Coral Cardonina. Al final, tots els cantaires bagencs entonaran l'havanera 'Salabror de mar' del cardoní Antoni Ribas, a qui enguany s'ha volgut dedicar la present edició d'aquest certamen en reconeixement a la seva trajectòria musical a la vila ducal.

Les localitats pel concert es poden adquirir anticipadament a la l'Oficina de Turisme de Cardona i tenen un preu de 8 euros.

Una intensa tasca
Antoni Ribas Domene va ser un músic cardoní que es va formar, inicialment, al seminari de Solsona i, posteriorment, va desenvolupar una intensa tasca com a organista i dinamitzador musical de la barriada de la Coromina. Va fundar diversos grups musicals locals, com ara el conjunt Els Cuarter's o la cobla La Principal de la Coromina, i fou l'encarregat de dirigir els caramellaires de la Coromina durant quaranta anys. Així mateix, són nombroses les composicions musicals que llegà a la vila ducal, tant de repertori litúrgic com de música popular. El passat 22 de febrer va morir, a l'edat de 73 anys.


Tornar a: Octubre, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat