Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2019
  5. Cardona farà simulacions als desfibril·ladors pe...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona farà simulacions als desfibril·ladors per conscienciar la població de la seva importància

Divendres, 11 d'Octubre de 2019

Els ciutadans podran fer provar els aparells per saber com actuar davant d’una aturada cardíaca

Cardona durà a terme, durant tota la setmana vinent, activitats per donar a conèixer el funcionament dels anomenats DEA’s (Desfibril·ladors Externs Automàtics) amb l’objectiu de donar a conèixer com actuar davant d’una aturada cardíaca i de conscienciar la població de la seva importància. Les activitats es faran amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Aturada Cardíaca, que se celebra el 16 d’octubre, enguany sota el lema “Tots els ciutadans del món poden salvar una vida”.

Així, entre dilluns 14 i divendres 18 d’octubre, professionals del CAP de Cardona realitzaran simulacions obertes a la població en les quals els veïns i veïnes podran tocar i veure els aparells i també provar-los, per tal de conèixer com cal actuar davant la sospita d’una aturada cardíaca. Aquesta activitat durarà una hora cada dia (de 9.20h a 10.20h) i es farà davant del CAP (dilluns 14); davant l’Ajuntament (dimarts 15); a la plaça Maragall i també davant el consultori de la Coromina (dimecres 16), al Teatre dels Catòlics (dijous 17) i al Camp de Vida Activa (divendres 18).

Actualment, Cardona compta amb 7 DEA´s. Per tal de fer visible la seva ubicació, l’Ajuntament ha elaborat un mapa que es distribuirà en punts com ara les escoles, l’Ajuntament, el CAP o el Centre Cívic, entre altres.

Les activitats al voltant del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Aturada Cardíaca es promouen des del CAP de Cardona amb la implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Cardona i de Creu Roja Cardona, així com de les escoles i altres agents del territori.

Entre 8 i 10 persones cada dia a Catalunya
A Catalunya, cada dia pateixen una aturada cardíaca entre 8 i 10 persones. L’aturada cardíaca o aturada cardiorespiratòria (ACR) ve definida com la interrupció sobtada, inesperada i potencialment reversible de la respiració i la circulació sanguínia espontànies, com a conseqüència d’un procés patològic agut. La majoria de les morts sobtades cardíaques succeeixen fora de l’àmbit sanitari. Els testimonis presencials són una peça clau. Les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca depenen de les intervencions que s’inclouen dins de les 3 primeres anelles de l’anomenada cadena de supervivència i això ho pot arribar a fer qualsevol persona.


Tornar a: Octubre, 2019

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat