Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2018
  5. Falset i Cardona inicien un intercanvi cultural i...
Anar a l'inici de la pàgina

Falset i Cardona inicien un intercanvi cultural i reforcen els seus lligams històrics

Dilluns, 29 d'Octubre de 2018

L’Ajuntament de Falset i de Cardona inicien un principi de relació d’intercanvi patrimonial, turístic i cultural entre les dues viles, que comparteixen característiques semblants. El passat diumenge, l’alcalde i regidors de l’equip de govern de Falset van visitar Cardona enmig de la Fira de la Llenega que, malgrat les condicions climatològiques, se’n fa un balanç positiu amb una bona participació.

Una trobada que va servir per intercanviar algunes idees i obrir l'oportunitat a col·laborar estretament entre ambdós municipis. L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va fer-li entrega d’un escut de sal a Jaume Domènech, alcalde de Falset, com a mostra de “lligam entre Falset i Cardona” i amb “la voluntat de treballar conjuntament.” A més, el maig de l’any que ve, Cardona serà la ciutat convidada a la Fira del Vi de Falset, que s’organitza cada any des del 1995, i per on passen 30 mil persones.

Els lligams culturals entre la vila de Cardona i de Falset, capital històrica de l'antiga baronia d'Entença, es justifiquen arran la senyoria compartida des del segle XV, quan la casa de Cardona va integrar dins els seus dominis el comtat de les Muntanyes de Prades i la baronia d'Entença, en el marc d'una administració conjunta que va perdurar fins a l'abolició del senyoriu (1812).


Tornar a: Octubre, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat