Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2018
  5. El CAP de Cardona se suma a la campanya ‘Fem Salut. Gràcies per no fumar!’
Anar a l'inici de la pàgina

El CAP de Cardona se suma a la campanya ‘Fem Salut. Gràcies per no fumar!’

Dimarts, 9 d'Octubre de 2018

El projecte Fem salut. Gràcies per no fumar! és una campanya que recomana no fumar als accessos dels centres sanitaris amb els objectius de crear un ambient sa i segur per a tothom, potenciar una cultura sanitària lliure de tabac, reduir la visibilitat de persones fumant, reduir despeses de manteniment i neteja derivades del fum i burilles, evitar la contaminació pel fum ambiental i fer del centre sanitari una organització modèlica en el control del tabaquisme.

La Llei de Mesures Sanitàries enfront el tabaquisme prohibeix fumar en tots els espais, a l’aire lliure o coberts compresos en el recinte d’un centre sanitari. La llei va suposar un avenç molt important per disminuir els nivells de fum ambiental a l’interior dels centres, però no va preveure no fumar als accessos.

Els centres de salut són un lloc idoni per incorporar espais sense fum. Amb aquesta campanya es volen ampliar als espais pròxims.

Dins del marc del Programa Atenció Primària sense fum (PAPSF) s'ha creat una senyalització per situar als voltants dels centres de salut en forma de cartells adhesius verticals (de paret) i senyalització horitzontal (de terra) per delimitar-ne l’espai.

A Cardona, el dia 3 d’octubre es van senyalitzar l'exterior i l'interior de la planta baixa del CAP i també el pàrquing. L’emplaçament es va fer a la vegada, entre finals de setembre i principis d’octubre, a tot Catalunya.

Aquesta estratègia forma part del Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF), iniciativa promoguda per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), la Societat de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC).


*A la imatge, una de les senyalitzacions que s'han fet a l'exterior del CAP de Cardona


Tornar a: Octubre, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat