Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2017
  5. Cardona vota sí i condemna rotundament la vulnera...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona vota sí i condemna rotundament la vulneració de drets i llibertats d’ahir al referèndum

Dilluns, 2 d'Octubre de 2017 referendumweb

Cardona va votar ahir al referèndum convocat pel Parlament de Catalunya amb el resultat d’una aclaparadora victòria del sí (89% dels vots). A les votacions hi van participar 2018 persones, que significa un 57% de participació. Els resultats de les votacions van ser 1783 vots sí, 158 vots no, 66 vots en blanc, i 11 de nuls.

La votació es va poder dur a terme durant tot al dia al pavelló de Cardona. El punt de votació de la Coromina es va traslladar prop de les 10 h. tambe al pavelló per motius de seguretat davant les greus agressions policials que s’estaven duent a terme arreu de la comarca durant el matí.

En acabar les votacions i el recompte, l’alcalde de Cardona, va llegir un manifest a la plaça de la Fira, plena de gent, en què va manifestar la impotència i el rebuig frontal del consistori a la violència de l’estat espanyol contra Catalunya, que va actuar de manera indiscriminada davant de gent pacífica que només volia exercir el seu dret a votar.

D’altra banda, el batlle, va voler manifestar la repulsa a les declaracions arribades des del govern de Madrid, i a la vulneració flagrant de drets humans viscuts en la jornada d’ahir. També va tenir paraules per als més de 800 ferits que l’única cosa que feien era estar en un col•legi electoral per exercir el dret a vot i un record molt especial per als alcaldes i víctimes de la repressió policial d’ahir de la comarca.

Per finalitzar, va tenir unes paraules d’agraiment per a la gent de Cardona per la valentia i la fortalesa demostrada en acudir al pavelló des de dissabte, a tots els voluntaris, assemblea, membres de les meses, pagesos, personal de l’administració per la seva col·laboració malgrat estar continuament amenaçats.

Avui a les 12 h. s’ha fet una concentració davant de l’ajuntament com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats d’ahir diumenge per la celebració del referèndum.

L’Ajuntament de Cardona se suma a la vaga general convocada per demà dimarts, 3 d’octubre, i romandrà tancat sense cap tipus d’atenció al públic, i anima als cardonins i cardonines, treballadors i treballadores, botiguers i botigueres a secundar la convocatòria en defensa del resultat del referèndum, la dignitat de Catalunya, la democràcia, i en contra de la repressió. També estaran tancades totes les instal·lacions municipals, inclosa la biblioteca ¡ les de Fundació Cardona Històrica.

Per aquest motiu, la recollida de cartró comercial es farà el dimecres en comptes de dimarts com es fa habitualment.


Tornar a: Octubre, 2017

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat