Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2009
  5. Cardona ja té apunt el programa de la nova edició de la Fira de la Llenega
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona ja té apunt el programa de la nova edició de la Fira de la Llenega

Dijous, 15 d'Octubre de 2009 Imatge de la Fira de la Llenega de l'any passat

La mostra cardonina sobre el món dels bolets se celebrarà el cap de setmana del 24 i el 25 d’octubre

Cardona tornarà a viure un cap de setmana dedicat de ple al món dels bolets amb la celebració d’una nova edició de la popular Fira de la Llenega el dissabte 24 i el diumenge 25 d’octubre. El certamen, que enguany arriba a la dissetena edició, torna a ampliar-se durant tot el cap de setmana amb un ampli ventall de propostes per a tots els gustos i edats. L’objectiu de l’Ajuntament de Cardona, organitzador de la Fira, és atraure el màxim nombre de visitants oferint un programa d’activitats divers i potenciant el certamen al llarg del cap de setmana.

La Fira de la Llenega de Cardona arrencarà dissabte a les 6 de la tarda amb un taller de titelles infantils a la plaça de la Fira. Seguidament l’antic Casal d’Avis acollirà una demostració i degustació de la cuina de la llenega conduit pels responsables de l’Escola d’Hosteleria Joviat. Un concert de música clourà els actes de dissabte amb l’actuació del grup Esclat Gospel Singers, a les 10 de la nit a l’església de Sant Miquel.

Però el dia fort de la Fira arribarà diumenge amb la mostra i venda de tot tipus de bolets i la celebració de concursos, tastos i exposicions sobre el món dels bolets. Una cinquantena d’expositors ompliran el centre històric de Cardona on s’instal.laran les parades de venda de bolets, de productes alimentaris artesanals i dels establiments comercials de Cardona que també s’afegiran a la Fira.

Durant el matí de diumenge els visitants podran realitzar tot tipus d’activitats com: degustar diversos plats cuinats amb llenegues elaborats pels restaurants del municipi, contemplar l’exposició de diferents varietats de bolets del país, realitzada per l’Agrupació Micològica Berguedana o veure el documental “Els Cardona, senyors de la sal” que es projectarà de manera gratuïta al Centre Cardona Medieval. A més, es realitzarà la tercera edició del concurs de conserves, el concurs de llenegues, amb premis per la llenega més gran i el bolet més original. Els establiments de la UBIC sortejaran quatre packs entre els seus clients per un import de 100 euros cadascun.


Festival Infantil “Tocats del Bolet”, una fira pels més petits

La Fira de la Llenega de Cardona s’adreça també al públic més jove a qui es dedica el Festival Infantil “Tocats del Bolet”. Durant el diumenge hi haurà tot tipus d’activitats destinades als més petits amb un concurs boletaire per a nens i nenes de 5 a 12 anys, xocolatada, tallers i jocs, i diversos espectacles infantils.

Una cantada d’havaneres a càrrec del Grup Rems posarà el punt i final a la Fira de la Llenega 2009 que enguany oferirà una quinzena d’actes paral.lels relacionats amb els bolets i la gastronomia i el patrimoni locals.Tornar a: Octubre, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat