Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2009
  5. L’Ajuntament demana la col•laboració ciutadan...
Anar a l'inici de la pàgina

L’Ajuntament demana la col•laboració ciutadana per conèixer els noms dels miners morts a la mina

Divendres, 9 d'Octubre de 2009 Monument als miners de Cardona

L’Ajuntament de Cardona està ultimant els detalls de la investigació que ha dut a terme per conèixer el nom dels miners que van perdre la vida a la mina de Cardona entre els anys 1926 i 1990.

L’objectiu d’aquesta recerca històrica respon a la voluntat del consistori d’aixecar un monument per retre homenatge a les persones que van treballar a la vida i molt especialment, a la memòria d’aquells que hi varen deixar la vida.

La investigació dels miners desapareguts a les instal•lacions de la mina de Cardona l’ha elaborat l’arxiver municipal en col•laboració amb representants sindicals de l'empresa Ercros SA. Ara, l’Ajuntament vol assegurar l’exactitud i veracitat de les dades recollides i disposar també del vistiplau de les famílies perquè els noms dels seus familiars morts a la mina quedin escrits al Memorial que formarà part del Monument al Miner de Cardona.

A tal efecte, es demana la col•laboració ciutadana perquè el llistat sigui el màxim d’acurat i complert possible. Per això, qualsevol persona que tingui informació i que no l’hagi facilitada fins ara, es prega que l’aporti a l’Ajuntament (Arxiu Històric) directament, o bé per via telefònica (938691000) o per correu electrònic a: “arxiuhistoric@cardona.cat” / “galerapa@cardona.cat”.

L’Ajuntament respectarà la voluntat de les famílies que no vulguin que el nom del seu avantpassat mort a la mina, figuri en el Memorial. En aquest cas, es demana a la família que ho manifesti per escrit a l’Ajuntament. El monument en memòria dels miners de Cardona és obra del reconegut escultor Ramon Oms i Pons i s’ha previst inaugurar-lo el mes de desembre vinent coincidint amb la festivitat de Sanat Bàrbara, patrona dels miners.

A continuació podeu consultar la llista dels noms dels miners morts a la Mina de Cardona.


Tornar a: Octubre, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat