Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2008
  5. Cardona fa créixer el poder de convocatòria de la seva Fira de la Llenega
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona fa créixer el poder de convocatòria de la seva Fira de la Llenega

Dilluns, 27 d'Octubre de 2008 Fira de la Llenega 2008

Cardona va acollir el passat cap de setmana un nova edició de la Fira de la Llenega amb una afluència massiva de visitants atrets per la variada oferta d’activitats presents a la mostra. La fira presentava enguany força novetats, tot i que, mantenia l’esquelet original que ha popularitzat una mostra on predomina l’oferta relacionada amb el món dels bolets i la gastronomia i els productes locals.

Els actes van iniciar-se ja al dissabte amb la celebració d’una degustació de plats cuinats amb bolets a càrrec del jove cuiner local David Guitart. Prop d’un centenar de persones van tastar una variada mostra de plats elaborats amb bolets i productes locals. Va completar la jornada de dissabte una conferència sobre el món dels bolets i el cultiu de la tòfona negra, a càrrec d’un investigador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. També dissabte es va programar la festa “Jo també menjo fruita” dedicada al públic infantil. Els responsables de la fira, que organitza l’Ajuntament, van valorar positivament l’ampliació dels dies que dura la mostra i que es podria mantenir per l’any vinent. Igualment l’alcalde de Cardona Josep M. Sala va destacar “la notable assistència de públic” que van registrar tots els actes de la fira i que palesen “la vitalitat" de la mostra i "la vinculació" que té amb la vila. L’Alcalde va destacar també la importància que la fira té "a l’hora de donar a conèixer i promoure l’atractiu turístic" de Cardona.


El dia fort del certamen va arribar diumenge

La combinació de bolets, gastronomia local, actes pels més petits i el bon temps que va lluir durant tota la jornada van contribuir decisivament a l’èxit de participació del públic. Entre les apostes d’enguany, destacava sobretot, el primer concurs infantil de bolets que va reunir prop de 25 nens i nenes que van buscar bolets en un bosc acotat prop de Cardona. La iniciativa va ser tot un èxit amb un gran nombre de bolets de tota classe i mides que van recollir els més petits. Posteriorment van ser pesats i classificats pels responsables de l’organització que van premiar el millor boletaire.

Les activitats adreçades al públic més jove s’emmarcaven dins el II Festival Infantil Tocats del Bolet que va omplir de canalla la Fira de baix. Tallers, malabars, pintures, jocs de carrer i fins i tot un espectacle de titelles formaven part de conjunt d’activitats programades que van tenir un gran acollida, un fet que valoren especialment des de l’organització.El regidor de Promoció Econòmica, Damià Foraster, va destacar “la importància de comptar amb els més petits per assegurar el futur de la fira” i per “fer pedagogia entre els més joves” , a més de subratllar la voluntat de l’organització “per obrir la fira a tots els públics”.

La resta d’espais de la Fira van mantenir la mateixa afluència de visitants que omplien les parades de bolets i productes artesanals ubicats als carrers Escassany i de la Fira i a la plaça del Mercat. Així mateix, va ser notable l’assistència de públic que va voler degustar els plats cuinats amb llenegues per diferents restaurants de la vila. La mostra va servir per donar a conèixer l’oferta gastronòmica del municipi entre el públic visitant i permet fer promoció dels establiments de restauració de la vila, va apuntar el regidor. Especial seguiment van tenir també el segon concurs de conserves, el concurs de la llenega més gran i el bolet més original.

Al llarg de diumenge, la Fundació Cardona Històrica es va sumar a la Fira organitzant una jornada de portes obertes al Centre Cardona Medieval, mentre que el comerç cardoní va participar de la mostra amb parades al carrer. Així mateix els establiments de la UBIC van sortejar tres packs (fotografia, benzina, i relax), per un import de 300 euros cadascun, entre els clients que van adquirir algun producte en el comerç local. També es va poder gaudir d’una mostra micològica que aplegava tot tipus de varietats diferents de bolets que va classificar Josep Ballarà de l’Agrupació Micològica del Berguedà. La fira es va cloure amb un concert d’havaneres interpretat pel grup RemsTornar a: Octubre, 2008

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat