Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Octubre, 2008
  5. Cardona posa música a la Guerra de Successió
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona posa música a la Guerra de Successió

Dilluns, 13 d'Octubre de 2008 Cartell del concert 'Música de la Guerra de Successió Espanyola'

El grup de música barroca la Folía actuarà el proper diumenge 19 d’octubre a la Col•legiata de Sant Vicenç, al Castell de Cardona. El concert, organitzat per l’Ajuntament de Cardona, porta per títol Música de la Guerra de Successió Espanyola i repassarà obres i autors vinculats amb l’època en què es va produir aquest conflicte bèl•lic (1705-1714).

El concert de la Folía començarà a les 8 del vespre i el repertori escollit inclourà peces de compositors com Haendel, Rabassa, Porsile i Mancini entre d’altres. La Folía es presentarà a Cardona en format de quartet i sota la direcció de Pedro Bonet, catedràtic del Reial Conservatori de Música de Madrid. A l’escenari hi actuaran la soprano Celia Alcedo, Guillermo Martínez Concepción (violoncel barroc), Laura Puerto (clavicèmbal) i el mateix Pedro Bonet (flautes de bec). L’acte comptarà, a més, amb una breu presentació del doble CD “Música de la Guerra de Sucesión Española”, enregistrat per aquest grup a finals de l’any 2007i editat pel segell català Columna Música.

El Grup de música barroca La Folía va ser fundat a Madrid l’any 1977 amb la finalitat d’interpretar, amb instruments històrics, el repertori dels segles XVI, XVII i XVIII. En aquests anys el grup ha portat a terme una intensa tasca de recuperació i difusió de la música barroca i ha actuat a les sales de concerts i festivals més rellevants d’àmbit espanyol i internacional. A més, ha realitzat enregistraments per a cinema, ràdio i televisió i ha gravat diversos CDs entre els que destaquen el doble CD “Música de la Guerra de Sucesión”, que avui presenten al Castell de Cardona, “Madrid Barroco”, “Música instrumental del tiempo de Velázquez”, “Música en la corte de Felipe V” o “La Leyenda de Baltasar el Castrado”, banda sonora que va ser guardonada a la Mostra de Cine de València de l’any 1995.


Tornar a: Octubre, 2008

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat