Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2016
  5. Els Ajuntaments de Cardona i Flix reforcen el fron...
Anar a l'inici de la pàgina

Els Ajuntaments de Cardona i Flix reforcen el front comú per reclamar Ercros que es faci càrrec dels costos socials i ambientals

Dimarts, 29 de Novembre de 2016 ercros2911

Els consistoris demanen al govern de la Generalitat que exigeixi a Ercros el compliment de les seves responsabilitats i compromís futur amb els dos territoris

Aquest matí, l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i l’alcalde de Flix, Marc Mur, acompanyats dels dos consistoris i de treballadors de l’empresa, han mostrat la seva unitat davant d’ERCROS com a resposta a la possible marxa de l’empresa dels seus municipis l’any que ve.

L’acte reforça l’acord que van signar els dos ajuntaments el passat 27 de juliol pel futur industrial, la restauració mediambiental i el reequilibri territorial. En aquest acord els dos municipis exigeixen que Ercros es faci responsable dels passius ambientals fruit de les seves activitats a Cardona i a Flix i que mantinguin la seva activitat i garanteixen el màxim de llocs de treball.

Segons apunta el batlle de Cardona “el que no podem admetre de cap manera és que ara vulguin marxar sense assumir la seva responsabilitat social i mediambiental” . A més manifesta que “Ercros sempre ha presumit del seu compromís amb el medi ambient i ara no tindria sentit que deixessin de banda la responsabilitat que tenen amb Cardona i Flix”.

Per altra banda, els dos batlles demanen a la Generalitat que vetlli per la correcta reparació d’ambdós problemes ambientals i que treballi per garantir una solució òptima, a més d’impulsar les mesures necessàries per dotar d’alternatives econòmiques a les dos zones.

Segons Marc Mur “és inversemblant que dos alcaldes de dos municipis petits estiguin lluitant per una cosa que hauria de ser evident: qui ha guanyat molts diners a Cardona i a Flix, si finalment decideix marxar, s’ha de fer càrrec de les seva responsabilitat mediambiental” . A més afegeix, “això que és tan obvi ens està costant molt traslladar-ho a la Generalitat i que prengui decisions en aquest sentit”.

En les properes setmanes l’Ajuntament de Cardona es tornarà a reunir amb Ercros, acompanyat del govern de la Generalitat per demanar a l’empresa, per segona vegada, què necessita per continuar amb l’explotació de Cardona. Pel batlle cardoní “la millor manera de l’eliminació del runam salí és continuar explotant la sal i comercialitzant-la, ja que els costos de revegetació no serien assumibles”.


Tornar a: Novembre, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat