Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2016
  5. La Diputació lliura el Pla d'accessibilitat de Cardona a l’Ajuntament
Anar a l'inici de la pàgina

La Diputació lliura el Pla d'accessibilitat de Cardona a l’Ajuntament

Dilluns, 21 de Novembre de 2016 plaaccessibilitatweb

El passat dijous, prèviament a la presentació de la nova rotonda de la carretera del Miracle, el diputat Jordi Fàbrega va lliurar a l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, el Pla d'accessibilitat de Cardona, un treball que té per objectiu inventariar i identificar barreres en edificis i via pública, així com establir un pla de transports i comunicacions.

El Pla és una eina de promoció de l’accessibilitat a l’àmbit municipal per poder assolir l’eliminació progressiva de les barreres arquitectòniques en els diferents àmbits de la població com la via pública, els edificis, els transports i les comunicacions. A més, també s’utilitza com a pla de prevenció, on s'estableixen criteris a utilitzar en les intervencions en obra nova o de reforma que es duguin a terme al municipi.

D’altra banda, s'orienta a proposar millores que facilitin l'autonomia personal dels col·lectius de persones amb discapacitat, però també preveu una millora de la qualitat de vida d'altres col·lectius, especialment la gent gran.

Pel govern és un pas important ja que és una eina que millorarà la qualitat de vida de tots els habitants de Cardona. A més, l’accessibilitat comporta també uns valors afegits de confort i seguretat, que fan del municipi un entorn amb possibilitats d’obrir-se al ciutadà i desenvolupar-se des del punt de vista socioeconòmic. En aquest sentit, el govern admet que caldrà temps per anar adaptant el municipi al Pla i que queda molta feina per fer, tenint en compte la complexitat física i econòmica, però el compromís és anar avançant.


Tornar a: Novembre, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat