Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2013
  5. Cardona homenatja a Mn. Josep M. Casafont fundador de la Coral Cardonina
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona homenatja a Mn. Josep M. Casafont fundador de la Coral Cardonina

Divendres, 29 de Novembre de 2013 Memorialjmcasafontw

La Coral Cardonina organitza un concert de record i homenatge pel qui va ser fundador de l'entitat i director del cor cardoní durant 55 anys, Mn. Josep M. Casafont

L'homenatge coincideix amb el primer aniversari de la defunció de Josep M. Casafont (1935-2012), motiu pel qual els membres de la Coral Cardonina han impulsat un seguit actes commemoratius, els propers dies 7 i 8 de desembre, en memòria del fundador i impulsor de l'entitat musical.

Els actes previstos, que compten amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica, començaran el dia 7 de desembre amb la presentació institucional del Memorial al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Cardona. L'acte començarà a les 18:30 hores i serà presidit per l’Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, el rector de la parròquia de Cardona Mn. Antoni Guixé i els representants de la Coral Cardonina. El musicòleg cardoní Ovidi Cobacho Closa farà una glossa de l’activitat de Mn. Casafont al capdavant de la Coral Cardonina i una aproximació històrica d’aquesta entitat, amb la visualització d’imatges i material documental d’aquests darrers 55 anys. En el transcurs de l’acte, s’anunciaran també els nous projectes de futur de l’entitat.

Per tal de reivindicar i reconèixer el llegat del seu director - fundador, la Coral Cardonina ha impulsat la creació del Memorial Josep M. Casafont, rebatejant així amb el seu nom el Tradicional Concert en honor a Santa Cecília que ell mateix va crear i impulsar durant 54 edicions.

Enguany el concert se celebrarà el diumenge, 8 de desembre. L'Església Parroquial de Cardona acollirà la celebració del Gran Concert Commemoratiu en el qual actuaran la Coral Cardonina i l'Orfeó Nova Solsona. Els cantaires d’ambdues corals, acompanyats d’un conjunt instrumental, oferiran un concert amb un repertori selecte i variat, entre el qual hi figuraran algunes de les composicions i arranjaments de Mn. Casafont. El concert començarà les 6 de la tarda. Les localitats tenen un preu de 10€ i es poden adquirir anticipadament a la Perfumeria Costa de Cardona (93 869.19.99). Més informació: coralcardonina@gmail.com


Breu biografia de Mn. Josep M. Casafont
Fill de Solsona, Josep M. Casafont fou ordenat sacerdot l’any 1957 i va ser destinat a la Parròquia cardonina, on obtingué el benefici d’organista i residí fins els seus darrers dies. La seva trajectòria va estar íntimament lligada al municipi cardoní, on els darrers cinquanta anys hi desenvolupà, complementàriament, la seva doble faceta de músic i religiós. Va crear l’Escolania parroquial, l’Schola Cantorum i, posteriorment, la Coral Cardonina, tot ensenyant la disciplina del cant a generacions de cardonins i cardonines.

Durant dècades, la seva activitat com a director i organista va contribuir a solemnitzar les cerimònies religioses i, també, les festivitats del poble, des dels tradicionals concerts de la Puríssima i Setmana Santa, fins a les cantades de caramelles i nadales pels carrers de la vila. El seu catàleg d’arranjaments i composicions compta també amb un bon grapat de peces emblemàtiques d’acurada concepció, entre les quals nombroses obres religioses, així com incomptables cançons, ballets i sardanes.


Tornar a: Novembre, 2013

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat