Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Novembre, 2013
  5. Cardona implantarà la recollida d'oli de cuina usat
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona implantarà la recollida d'oli de cuina usat

Divendres, 22 de Novembre de 2013 Recollida oli cartell

L'Ajuntament de Cardona instal·larà 5 contenidors per a la recollida d'oli de cuina usat per tal de facilitar el reciclatge d'aquest tipus de residu domèstic. L'oli de cuina s'haurà de dipositar als contenidors dins una ampolla de plàstic tancada amb tap de rosca.

Amb la implantació d'aquest nou servei, la regidoria de Medi Ambient de Cardona fa un pas més en les polítiques de preservació del medi natural i de foment del reciclatge. A més el projecte inclou la recollida porta a porta als restaurants i bars de la vila, grans productors d'aquest residu.

El nou servei es presentarà públicament el divendres 28 de novembre a les 8 del vespre al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Cardona.

En total es col·locaran 3 dipòsits a Cardona que s'ubicaran al passeig de mossèn Joan Riba, a la carretera del Miracle, a l'entrada del Supermercat Llobet, i a l'avinguda Catalunya, al costat dels 100 pisos. Els altres 2 dipòsits s'instal•laran a la Coromina, un al polígon la Cort, davant de la seu de l'empresa Vidmar i l'altre a l'avinguda sant Jordi, davant l'Escola Joan de Palà.

La regidoria de Medi Ambient ha impulsat aquest projecte després que les empreses Vidmar i Supermercat Llobet proposessin a l'Ajuntament la implantació d'aquest tipus de recollida selectiva. Així, Vidmar ha estat la responsable de desenvolupar el disseny i la fabricació dels contenidors i, a més, també s'encarregarà de fer la recollida i el reciclatge de l'oli. A més, els usuaris que ho vulguin podran continuar portant l'oli per reciclar a la deixalleria municipal de Cardona.

"Si l’oli reciclem, la natura no embrutem!"
Per tal de donar a conèixer el nou servei, la regidoria de Medi Ambient va demanar la col.laboració de les escoles de la vila convidant els seus alumnes a pensar un eslògan que ajudés a fomentar el reciclatge de l'oli de cuina usat. Finalment, es va escollir l'eslògan "Si l’oli reciclem, la natura no embrutem!" de l'escola Joan de Palà, que estarà imprès en cada un dels 5 contenidors.


Tornar a: Novembre, 2013

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat