Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2018
  5. Cardona reclama la llibertat dels presos polítics i rebutja l'onada repressiva
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona reclama la llibertat dels presos polítics i rebutja l'onada repressiva

Divendres, 23 de Març de 2018

Veïns i veïnes de Cardona s’han concentrat aquest divendres a les 20 hores per mostrar el seu rebuig a les darreres decisions del Tribunal Suprem, que ha dictat presó sense fiança per a Jordi Turull, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva i Josep Rull. El jutge Llarena els processa per un delicte de rebel·lió juntament amb Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Toni Comín, Clara Ponsatí, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Marta Rovira.

Els ciutadans de Cardona s’han manifestat seguint la convocatòria de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), en la qual s’hi ha adherit l’Ajuntament de Cardona i els tres grups polítics que conformen el govern municipal: ERC (que és al govern) i el PDeCAT i el PSC (a l’oposició).

Els tres partits han signat una declaració institucional “davant els fets repressius que està vivint el poble de Catalunya”. En el text, ERC, PDeCAT i PSC asseguren que “continuarem defensant les nostres idees polítiques perquè aquestes no tenen barrots que les facin callar” i que “des dels ajuntaments i les viles i ciutats farem sempre costat als nostres representants polítics”.

Davant d’això, els partits han declarat “el rebuig total d’aquest Ajuntament a l’onada repressiva contra els catalans que està protagonitzant el govern espanyol, acompanyats del poder judicial i policial de l’estat, que suposa una vulneració de tots els drets ciutadans i polítics de Catalunya”. També han demanat que s’aturi la repressió, així com l’empara a la Unió Europea. Per últim, el text indica que l’Ajuntament de Cardona es reserva “el dret d’emprendre les accions legals oportunes per defensar el dret de la ciutadania, el respecte a les institucions, administracions catalanes i els seus representants polítics”.


Tornar a: Març, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat