Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2018
  5. La Col·legiata de Sant Vicenç acull la 14a edició del cicle de Música Sacra
Anar a l'inici de la pàgina

La Col·legiata de Sant Vicenç acull la 14a edició del cicle de Música Sacra

Dimecres, 21 de Març de 2018

El pròxim dissabte 24 de març comença una nova edició del cicle de concerts de Música Sacra a la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona. El festival està dedicat a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu alhora que contribueix a donar visibilitat al patrimoni cultural català. Com cada any, s’escoltaran algunes de les obres més conegudes i destacades de la història de la música religiosa.

El tret de sortida serà aquest dissabte a les 18.30 h amb el concert ‘La veu i les melodies religioses’. La soprano Soledad Cardoso, deixebla d'Alfredo Kraus i Teresa Berganza en la Escuela Superior de Música Reina Sofía, acompanyada de la formació Ensemble Confluència Sonora, interpretarà obres de J. S. Bach, G. F. Händel, W. A. Mozart, C. Franck, C. Gounod i P. Mascagni.

El diumenge 25 de març, a les 19 h, a l’església parroquial de Sant Miquel, la Coral Cardonina posarà música a l’espectacle Passió, oratori sobre la passió i mort de Jesucrist. El concert comptarà amb l’actuació de l’organista Francina Ribas i inclourà peces de J. S. Bach, J. Stainer, G.P. Palestrina, J. Freixes i J. M. Casafont, entre d’altres. La direcció i la dramatúrgia aniran a càrrec d’Ovidi Cobacho Closa. La producció visual és obra d’Albert Farré amb el suport de Cinema Amateur Cardoní.

El cicle finalitzarà el dissabte 7 d’abril, a les 18.30 h a la Col·legiata de Sant Vicenç, amb un recital de la Coral Cantiga, que posseeix una de les més llargues trajectòries en la música coral catalana i la música religiosa del romanticisme. Dirigida per Pep Prats, oferirà un concert en el qual experimentarà amb les diferents acústiques de la Col.legiata. El recital reivindicarà obres dels grans autors del romanticisme alemany i també dels grans compositors catalans del segle XX, com Frederic Mompou i Pau Casals.

El Cicle de Música Sacra de Cardona està organitzat per l’Ajuntament de Cardona, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, i la Fundació Cardona Històrica i vol contribuir a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu. Un cicle que contribueix, també, a donar visibilitat, dinamitzar i apropar a la ciutadania i al món local el patrimoni cultural català.

Més informació:
http://patrimoni.gencat.cat/
www.cardonaturisme.cat


Tornar a: Març, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat