Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2018
  5. Cardona se suma a un procés per conèixer com es viu la diversitat sexual
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona se suma a un procés per conèixer com es viu la diversitat sexual

Divendres, 9 de Març de 2018

El Consell Comarcal del Bages ha iniciat un procés de diagnosi per conèixer com es viu la diversitat sexual i la identitat de gènere i quines són les realitats quotidianes de les persones LGTBI a la comarca. L’objectiu és definir unes línies estratègiques que permetin que el Bages sigui una comarca lliure de discriminació per raons d’orientació sexual o identitat de gènere.

Per aconseguir-ho, s’ha confeccionat un qüestionari que poden contestar totes les persones majors de 14 anys que fan vida al Bages, independentment de la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere. L’enquesta és anònima i confidencial i es pot contestar fins a l’11 de març.


*Sabies que...

ORIENTACIÓ SEXUAL
L’orientació sexual és l’atracció emocional, romàntica, sexual o afectiva cap a altres persones. Aquesta atracció pot ser envers persones de l’altre sexe (heterosexualitat) o envers persones del mateix sexe (homosexualitat: gais i lesbianes). Entre els dos extrems, però, hi ha molts matisos i expressions de bisexualitat.

IDENTITAT DE GÈNERE
La identitat de gènere fa referència a la identificació de les persones amb els rols construïts socialment com a femenins, masculins, combinació dels dos, indefinició... La identificació amb un gènere no té res a veure amb el sexe biològic. Per exemple: parlem de cisexual si la persona se sent a gust i s’identifica amb el sexe biològic, però parlem de persona trans si no s’identifica amb el sexe que se li ha assignat en néixer. Però, hi ha tantes formes de viure el gènere com persones!

LGTBI
LGTBI és l’acrònim que designa col·lectivament les persones Lesbianes, Gais, Transsexuals o Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals. Aquests col·lectius estan formats per persones molt diverses, però totes comparteixen les dificultats de viure en un sistema heteropatriarcal en què les fronteres entre la identitat masculina i la femenina estan molt marcades i l’heterosexualitat és la norma.


Tornar a: Març, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat