Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2018
  5. La Coral Cardonina celebra el seu 60è aniversari...
Anar a l'inici de la pàgina

La Coral Cardonina celebra el seu 60è aniversari amb activitats durant tot l’any

Dilluns, 5 de Març de 2018

La Coral Cardonina compleix el 60è aniversari de la seva fundació i per a festejar l'efemèride ha projectat un seguit d'actes i iniciatives culturals que se succeiran els mesos vinents.

Fundada l'any 1958 per mossèn Josep M. Casafont, la formació cardonina és una de les entitats culturals de Cardona amb més tradició. Durant sis dècades ha solemnitzat les cerimònies religioses i els actes festius de la vila ducal ininterrompudament. En tots aquests anys la seva composició ha anat canviant i s'han anat renovant els seus membres, mantenint sempre viu el seu ferm compromís en pro de l'art i cultura. Actualment està constituïda per una trentena de cantaires dirigits pel musicòleg d'arrels cardonines Ovidi Cobacho Closa.

Per tal de festejar aquest seixantè aniversari, el cor cardoní ha elaborat un calendari d'activitats que comprendran una gran diversitat d'esdeveniments i manifestacions musicals que s'iniciaran el mes de març i clouran el pròxim 2019, amb l'edició d'una publicació sobre la història de l'entitat i un recull d'enregistraments històrics. Per aquest darrer motiu, els membres de la formació, sota la coordinació del seu director, ja s'han posat a treballar en la recerca d'informació i la recopilació de material gràfic i audiovisual als arxius de l'entitat.

El calendari d’actes s’ha inaugurat aquest diumenge amb la conferència ‘Cardona i la música’, que ha anat a càrrec de la musicòloga Glòria Ballús (a la imatge). Aquest mateix diumenge, la coral també ha festejat amb tota solemnitat la festivitat dels seus patrons, els Sants Màrtirs Celdoni i Hermenter.

Calendari d'actes commemoratius:

4 de març (2018): Presentació del calendari d'actes del 60è aniversari de l'entitat, amb la conferència “Cardona i la música” a càrrec de la Dra. Glòria Ballús. Cripta dels Sants Màrtirs de Cardona. 18:30h. Església de Sant Miquel (Cardona).

11 de març (2018): Concert inaugural del 60è aniversari a càrrec dels Academy Choir and Ensemble de l'institut nord-americà Western Reserve Academy (Ohio). Una de les formacions més prestigioses i elitistes dels Estats Units que visitarà Cardona amb un conjunt musical integrat per una vintena de joves intèrprets, d'entre 15 i 17 anys. 18:30h. Església de Sant Miquel (Cardona).

25 de març (2018): Interpretació de la producció PASSIÓ. Oratori sobre la passió i mort de Jesucrist dins el Cicle de Música Sacra de Cardona. Un espectacle que conjuga les arts musicals, dramàtiques i plàstiques per a revelar-nos els misteris del relat de la Passió. 19.00h. Església de Sant Miquel (Cardona).

29 de març (2018): Concert Músiques de la Passió a Manresa, a partir dels textos i les peces musicals de l'oratori sobre la Passió de Jesucrist. La Coral Cardonina interpretarà a l'església del Convent de les Caputxines de Manresa, la nit de Dijous Sant, la seva versió dramàtica i musical de la Passió de Nostre Senyor. Església de les Caputxines (Manresa).

Juliol (2018): Concert a la carta. Sopar - Concert a la fresca on els comensals podran escollir el programa de l'actuació de la Coral Cardonina, entre una selecta carta de les novetats musicals de la formació cardonina. Cardona.

Setembre (2018): CARDONA CANTA. 6ª Edició del certamen de música coral a Cardona, amb la participació de diferents cors convidats, dins el marc de la Festa Major de Cardona.

Desembre (2018): Trobada d'excantaires i GRAN CONCERT DEL 60è ANIVERSARI, amb la participació de diferents intèrprets i formacions musicals de Cardona i la comarca.

Activitats paral·leles (març – novembre de 2018): Conferències, audicions i projeccions musicals de caràcter divulgatiu desenvolupades amb la col·laboració de diferents entitats de la vila.

Viatges i actuacions a altres municipis: La Coral Cardonina està acabant de concretar un viatge a La Rioja i diverses actuacions a diferents municipis catalans en el transcurs d'aquest any 2018.

2019: Edició i presentació d'un volum dedicat a la història de la Coral Cardonina amb un ampli recull gràfic i audiovisual.


Tornar a: Març, 2018

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat