Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2017
  5. Es presenten a Tribuna d’Arqueologia els resulta...
Anar a l'inici de la pàgina

Es presenten a Tribuna d’Arqueologia els resultats de les intervencions arqueològiques al camp de futbol de Cardona

Dijous, 23 de Març de 2017 excavacionsweb

La Tribuna d'Arqueologia, organitzada des del Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, està considerada com la més prestigiosa dins del seu àmbit

Entre els mesos de maig de 2015 i agost de 2016 es van anar succeint una sèrie d’intervencions arqueològiques a la zona esportiva de Cardona arran de les obres de remodelació del camp de futbol com a camp de vida activa en el marc del projecte Cardona Integral

Ahir a la tarda l’arqueòloga municipal, Ainhoa Pancorbo, va impartir la xerrada “Resultats de les intervencions arqueològiques al camp de futbol de Cardona” a la sala d’actes del Palau Marc a Barcelona. La conferència, a la qual va assistir el regidor de Patrimoni, Joan Hernández, està emmarcada dintre del cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia 2016-2017.

Segons Ainhoa Pancorbo, s’han trobat restes que corresponen bàsicament a tres horitzons cronològics ben definits. Les estructures més antigues documentades ens permeten recular fins al darrer quart del segle II aC, època en que s’estableix un assentament lligat molt probablement al control de l’explotació de la sal.

Per sobre d’aquestes estructures i tallant un nivell d’època alt imperial s’ha excavat part d’una necròpolis que ha pogut ser datada, gràcies a les anàlisis de radiocarboni, de mitjan segle IX. Finalment, en un dels extrems del camp els treballs van deixar al descobert un seguit d’estructures que corresponen a sengles habitatges d’època baix-medieval que la documentació escrita ha permès identificar com a part del barri de Soldevila, abandonat com a conseqüència de les circumstàncies geopolítiques viscudes a la segona meitat del segle XIV. Fins avui no es tenia cap constància de la riquesa de la seqüència estratigràfica ni de l’existència de cap assentament romà en aquest indret.

Segons l’arqueòloga municipal,“aquests treballs donen sentit a l’aposta que l’Ajuntament de Cardona ha fet per l’arqueologia municipal i també al treball en equip que s’ha vingut fent en els darrers anys, tant des de l’àrea d’Urbanisme com des de l’Arxiu Històric de Cardona”.


Tornar a: Març, 2017

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat