Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2014
  5. Cardona acull aquest dissabte la presentació del...
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona acull aquest dissabte la presentació del llibre "Cardona (1705-1714). La resistència a l'interior", de Francesc Serra

Dijous, 27 de Març de 2014 Llibrefserra2014

L'Ajuntament de Cardona acollirà aquest dissabte, 29 de març, la presentació del llibre "Cardona (1705-1714). La resistència a l'interior", de l'historiador navarclí Francesc Serra.

L'acte se celebrarà al saló de sessions de l'edifici consistorial a les 8 del vespre i comptarà amb l'assistència de l'Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, l'editor Rafael Dalmau, el Director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro i l'autor de l'obra, Francesc Serra.

"Cardona (1705-1714). La resistència a l'interior", és el darrer treball sobre la Guerra de Successió que ha publicat Francesc Serra i explica la història de la Guerra de Successió a la Catalunya central entre els anys 1705 i 1714. El llibre és el resultat d'un exhaustiu treball de recerca en arxius i fonts documentals de l'època que han permès a l'autor reconstruir el dia a dia de la Guerra a l'interior del país i relatar el transcendental paper que la vila i el castell de Cardona van jugar durant el conflicte bèl.lic.

El llibre ha estat publicat per Rafael Dalmau, Editor, amb la col.laboració del Museu d'Història de Catalunya i l'Ajuntament de Cardona i constitueix un homenatge al paper de Cardona durant la Guerra de Successió i a la resistència de la Catalunya central, que va lluitar fins al darrer moment a favor de la defensa de les constitucions i les institucions catalanes.

La presentació del llibre s'emmarca en els actes del programa commemoratiu del Tricentenari de 1714 organitzat per l'Ajuntament de Cardona. "Cardona (1705-1714). La resistència a l'interior" es presentarà, a banda de Cardona, al Museu d'Història de Catalunya, el dijous 3 d'abril i a Navarcles, el dissabte 12 d'abril.

Cardona i la Guerra de Successió
El castell de Cardona va sobreviure a diversos setges borbònics i el seu governador, Manuel Desvalls i de Vergós, juntament amb el seu germà Antoni, marquès del Poal, van liderar la resistència a l’interior de Catalunya. Francesc Serra reconstrueix molt detalladament aquesta resistència i relata els principals fets viscuts a la Catalunya central durant la Guerra de Successió. Així mateix, dóna a conèixer el funcionament de la fortalesa cardonina (sistema d’aprovisionament, gestió econòmica, obres, guarnicions...) que va capitular el 18 de setembre de 1714, sense haver estat mai vençuda, una setmana més tard de la caiguda de Barcelona.


Tornar a: Març, 2014

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat