Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2013
  5. Cardona serà present al Born Centre Cultural de Barcelona
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona serà present al Born Centre Cultural de Barcelona

Dijous, 14 de Març de 2013 Visita de l'alcalde Ferran Estruch al Born Centre Cultural

Els ajuntaments de Cardona i Barcelona estan ultimant diverses propostes que permetin fer present Cardona i la Guerra de Successió al futur Centre Cultural del Born.

Aquest equipament, que Barcelona està projectant a l'antic mercat del Born, mostrarà les restes arqueològiques de la ciutat arrasada per les tropes borbòniques després de l'11 de setembre de 1714 i es convertirà en un dels principals focus d'interès turístic de la capital catalana.

Divendres passat l’alcalde Ferran Estruch va visitar les obres que s’estan duent en aquest equipament acompanyat de Quim Torra, director del projecte. Durant la visita, Estruch i Torra van estudiar diverses propostes encaminades a projectar la història i la promoció turística de Cardona en les instal·lacions del futur mercat del Born. La trobada s'emmarca dins la comissió de treball que Cardona i Barcelona han creat en vistes a definir les actuacions de commemoració del 300 aniversari de la fi de la Guerra de Successió.

El director del Born Centre Cultural va expressar a l’alcalde la voluntat d’oferir a Cardona un espai que permeti mostrar als visitants el patrimoni històric i turístic de la vila ducal. Segons va explicar Torra, "Cardona va jugar un paper fonamental" en la història de la Guerra de Successió i la rendició del seu castell va permetre salvar la vida de molts barcelonins. "Per aquest fet és de justícia que es reconegui el gest que Cardona va tenir vers la població de Barcelona", va assenyalar Torra.

L'alcalde Ferran Estruch va agrair la sensibilitat mostrada per l'Ajuntament de Barcelona i va remarcar el fet que Cardona pugui ser present en un dels principals pols d'atracció turística que tindrà la ciutat de Barcelona. La trobada va servir, a més, per valorar la possibilitat que Cardona tingui un paper destacat en l’acte inaugural del Born Centre Cultural que se celebrarà el proper 11 de setembre, coincidint amb el 299 aniversari de l’11 de setembre de 1714.

Aquest seguit d'actuacions s'inscriuen en el marc del conveni que els ajuntaments de Cardona i Barcelona van signar el passat mes de novembre per tal de desenvolupar accions conjuntes de promoció del patrimoni relacionat amb la Guerra de Successió.


Tornar a: Març, 2013

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat