Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2012
  5. L’esplendor de la música coral al VIIIè Cicle de Música Sacra de Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

L’esplendor de la música coral al VIIIè Cicle de Música Sacra de Cardona

Divendres, 16 de Març de 2012 Cicle de Música Sacra de Cardona

La col.legiata de Sant Vicenç de Cardona acollirà per vuitè any consecutiu una nova edició del Cicle de Musica Sacra de Cardona que s’organitza a la vila ducal coincidint amb la festivitat de Setmana Santa.

La primera cita del cicle serà el diumenge 1 d’abril amb l’actuació del Cor Infantil Amics de la Unió sota la direcció del mestre Josep Vila i Jover. La segona vetllada musical se celebrarà el dissabte 7 d’abril i oferirà el concert de l’Ensemble Vocal O Vos Omnes, acompanyada de l’agrupació musical Vespres d’Arnadí.

Dedicat a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu, el Cicle de Música Sacra de Cardona està dirigit per Josep Maria Sauret i posarà l’accent, en l’edició d’enguany, en la música coral. Els dos concerts del Cicle, que organitzen l’Ajuntament de Cardona, la Fundació Cardona Històrica i el Museu d’Història de Catalunya, se celebraran a la col.legiata de Sant Vicenç de Cardona a les 7 de la tarda.

VEURE PROGRAMA.

L’Escola Municipal de Música de Cardona al Cicle de Música Sacra
Una de les novetats d’aquesta edició del Cicle serà la col.laboració amb l’Escola Municipal de Música de Cardona "Musicant". I és que el primer dels dos concerts comptarà amb la participació del Grup Coral de l’escola de Música de Cardona que interpretarà dues peces musicals al costat del Cor Infantil Amics de la Unió. Sota la direcció del mestre Josep Vila i Jover, el Cor Infantil Amics de la Unió oferirà un concert a capella amb la interpretació de la Missa Brevis d’André Caplet, entre altres obres.

El segon concert del Cicle el protagonitzaran les formacions Ensemble Vocal O Vos Omnes, que dirigeix el reconegut director Xavier Pastrana, i la formació instrumental Vespres d’Arnadí, dirigida per Daniel Espasa. Sota el títol L’esplendor del primer barroc, les dues formacions interpretaran obres de Claudio Monteverdi, Alessandro Scarlatti, Tomás Luís Victoria o Heinrich Schütz.

Oferta musical de qualitat
L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha destacat l’esforç realitzat des de l’Ajuntament per assegurar la continuïtat del Cicle malgrat l’actual conjuntura econòmica que ha obligat el consistori a reduir considerablement la seva aportació econòmica al Cicle. Per aquest motiu, Estruch ha volgut agrair especialment el suport que el Departament de Cultura i el Museu d’Història de Catalunya han donat al Cicle ja que permetrà mantenir viu un projecte cultural de qualitat fet a casa nostra que contribueix enormement a la projecció cultural i turística de Cardona.

Informació i reserves
El preu de cada concert és de 10 euros. Les entrades es podran adquirir a l’Oficina de Turisme de Cardona o reservar al telèfon d’informació i reserves 93 869 27 98 a partir de dimecres 21 de març. També es podran comprar una hora i mitja abans de cada concert a la col.legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona.

VEURE EL PROGRAMA DEL CICLE.Tornar a: Març, 2012

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat