Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2012
  5. Cardona commemorarà el Dia internacional de la Dona amb diversos actes
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona commemorarà el Dia internacional de la Dona amb diversos actes

Divendres, 2 de Març de 2012 Dia de la Dona 2012

Cardona se sumarà als actes de commemoració del Dia internacional de la Dona, que se celebra cada 8 de març, amb la programació de tres xerrades i una exposició.

La primera de les activitats programades, que es realitzarà el mateix 8 de març a les 6 de la tarda al Casal de la Gent Gran de Cardona, serà una xerrada-col-loqui organitzada per l’Associació la Sal de Cardona i que sota el títol "La dona i els canvis socials a Catalunya al segle XX" tractarà sobre els canvis més destacats protagonitzats per les dones a casa nostra al llarg del segle passat. La xerrada anirà a càrrec de la historiadora Conxita Parcerisas i Estruch, coautora del treball "Manresanes que han fet història".

Els actes continuaran l’endemà, 9 de març, a la Biblioteca municipal Marc de Cardona que acollirà, a partir de les 7 de la tarda, una tertúlia literària sobre el llibre "El secret del meu turbant" en la qual participarà Nàdia Ghulam, protagonista del llibre. "El secret del meu turbant", escrit per Agnès Rotger, va guanyar el premi Prudenci Bertrana 2010 i relata la història real de Nàdia Ghulam, una noia afganesa que amb vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba i que en instaurar-se el règim dels talibans al seu país va decidir fer-se passar per home per poder portar un sou a casa.

Finalment, el dilluns 12 de març a les 6 de la tarda, al Casal de la Gent Gran de Cardona, es realitzarà una xerrada sobre l’aprofitament domèstic de les herbes remeieres a càrrec de Mònica Fanlo, especialista de l'Àrea de productes secundaris del bosc del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Tots els actes programats per commemorar el Dia de la Dona són gratuïts i oberts al públic en general i es completaran amb una exposició sobre la dona que es podrà veure a la sala polivalent de la biblioteca municipal del 3 al 18 març durant l’horari en què és oberta la biblioteca.


Tornar a: Març, 2012

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat