Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2009
  5. L’església de Sant Miquel acull el primer conce...
Anar a l'inici de la pàgina

L’església de Sant Miquel acull el primer concert del Cicle de Música Sacra de Cardona que comença aquest diumenge

Dimarts, 24 de Març de 2009 Imatge d'una de les actuacions del Cicle de Música Sacra de 2008

Cardona viurà durant els propers tres caps de setmana una nova edició del Cicle de Música Sacra que organitzen l’ajuntament de la vila, la Fundació Cardona Històrica i el Museu d’Història de Catalunya, amb l’objectiu de divulgar i recuperar el patrimoni musical i religiós del sud d’Europa.

El Cicle de Música Sacra de Cardona, que s’organitza per cinquè any consecutiu, comptarà enguany amb diversos al.licients, entre ells l’ús de l’església parroquial de Sant Miquel com a nou escenari del cicle, juntament amb la Col.legiata de Sant Vicenç. Amb aquest nou emplaçament és busca apropar el festival al nucli antic de la vila i acostar la gent a les vetllades musicals programades. També destaca la inclusió al programa musical dels Ave Maria de Felip Pedrell i Amadeu Vives, dues peces inèdites de les quals no és té constància que hagin estat interpretades mai en públic, segons explica el director artístic del festival, Josep M. Sauret.

Altres obres destacades que s’oferiran al llarg de les tres nits musicals són l’Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi, o el Mater Iubilei de Stefano Melone, peça que l’any 2000 va ser escollida pel papa de Roma, Joan Pau II, com a himne marià del jubileu. Especial interés tindran, també, la presència de la soprano Isabel Ricciardi di Gaudesi -nascuda a Granollers però que ha residit i treballat durant molts anys a Itàlia-, i la del navarclí, Vicenç Prunés, organista oficial de l’Escolania de Motserrat o el Cor de Cambra del Vallès Oriental.

Amb aquesta nova edició del certamen musical, dedicat especialment a la música sacra, els seus responsables continuen l’aposta per consolidar una programació coherent amb l’objectiu de recuperar el patrimoni musical sacre europeu. En aquesta línia, els organitzadors del festival volen continuar oferint al públic la possibilitat de conèixer peces poc divulgades i fins i tot inèdites –com és el cas dels Ave Maria de Pedret i Vives- amb d’altres de més conegudes del repertori religiós del sud d’Europa.

Les entrades es poden adquirir al preu de 12 euros per cada recital o bé es pot optar per pagar 30 euros de l’abonament pels tres dies de concerts. Les localitats estan a la venda a l’Oficina d’Informació Turística de Cardona o bé al telefon d’informació i reserves 93 869 27 98.


Tres vetllades musicals dedicades a la música religiosa europea

L’església parroquial de Sant Miquel acollirà el concert que aquest diumenge, dia 29 de març, donarà el tret de sortida al festival i que oferiran la soprano Isabel Ricciardi i Vicenç Prunés, a l’orgue. Sota el títol de El Cant de l’Ànima el recital repassarà obres de Monteverdi, Mozart, Pedrell, Vivaldi o Rossini entre altres.

El festival prossegurià el dissabte 4 d’abril a la Col.legiata de Sant Vicenç, al castell de Cardona on actuaran la Coral Cantiga i el Cor de Cambra del Vallès Oriental dirigits per Josep Vila i acompanyats a Vicenç Prunés a l’orgue, Santi Mirón al violone i Josep Prats a la direcció. El recital, dedicat a la polifonia policoral, oferirà peces de Mendelssohn, Gabrieli i Cererols entre altres.

Tancarà el cicle la interpretació de l’obra Stabat Mater de G.B. Pergolesi, el dia 12 d’abril a la Col.legiata, sota la direcció de Josep M. Sauret i amb el Cor Nàiades, dirigit per Buia Reixach, acompanyats d’un quartet de corda, orgue i tres veus solistes.

Podeu consultar el programa clicant aquíTornar a: Març, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat