Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2009
  5. Cardona acull aquest diumenge una Marató de donació de sang
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona acull aquest diumenge una Marató de donació de sang

Dijous, 12 de Març de 2009 Imatge marató

Cardona acollirà aquest diumenge la primera Marató de donació de sang que s’organitza al municipi i que impulsen el Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament de Cardona. La iniciativa compta també amb el suport del Casal de la Gent Gran de Cardona i Creu Roja de Cardona i preveu, a més, l’organització de diverses activitats paral•leles al llarg de tota la jornada.

La Marató tindrà lloc al Casal de la Gent Gran de Cardona des de les 10 del matí fins a les 3 del migdia i de les 5 a les 8 de la tarda de diumenge i l’organització confia que la participació ciutadana permeti aconseguir un bon nombre de donacions. Per participar a com a donant només cal ser major d’edat, pesar com a mínim 50 quilos i no cal anar en dejú, segons han explicat els responsables del Banc de Sang i Teixits.

L’objectiu de la iniciativa és sensibilitzar sobre la importància de donar sang regularment, captar nous donants i aconseguir el major nombre de donacions durant la Marató.

Una jornada festiva

A Cardona, diverses entitats cíviques i establiments col•laboraran en aquesta activitat per atraure l’interès dels ciutadans. L’objectiu és facilitar al màxim l’oportunitat de donar sang i per això s’organitzarà un servei gratuït de guarderia i ludoteca per als més petits a càrrec de l’Agrupament Escolat Hug Folc i es sortejaran obsequis entre tots els donants, com diverses visites guiades per a dues persones a la Muntanya de Sal, al Castell i al Centre Històric de Cardona, facilitades per la Fundació Cardona Històrica.

Acompanyaran la Marató un seguit d’activitats paral.leles destinades a convertir aquesta iniciativa en una jornada festiva. Així, de les 10 a les 12 del matí els Geganters i els Grallers de Cardona faran una cercavila per anunciar la Marató, de les 11 a les 12 els alumnes de l’escola de música, Musicant oferiran diverses actuacions musicals al Casal de la Gent Gran. A les 12 hi haurà una actuació del grup de Vas-Tukada i, a continuació, s’oferirà un espectable infantil de titelles a càrrec de l’Associació Cultural 18 de setembre.

Les activitats es reprendran a la tarda amb un concert de musica folk i ball a càrrec de La Banda d’en Vinaixa, organitzat per l’Associació de gent gran “La sal de Cardona”. El concert començarà a les 5 al Casal de la Gent Gran. A partir de les 7 es farà una xocolatada popular amb la col.laboració de la Pastisseria Montserrat i Flequers de Cardona. Els organitzadors de la Marató han fet una crida a la participació de la gent i les famílies per tal que s’aboquin a fer donacions i confien que la iniciativa rebi el suport i la solidaritat de la gent de Cardona


Tornar a: Març, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat