Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Març, 2009
  5. Escullen els 5 estudis d’arquitectura que optara...
Anar a l'inici de la pàgina

Escullen els 5 estudis d’arquitectura que optaran al concurs d’idees per remodelar la plaça de la Fira

Divendres, 6 de Març de 2009 Imatge arquitectes

El 24 de febrer passat, el Jurat encarregat d'avaluar el concurs d'idees per la remodelació de la Plaça de la Fira va seleccionar, entre 15 concursants, els 5 que -d'acord amb el plec de clàusules del concurs- hauran de presentar proposta en el termini que acaba el dia 16 d'abril.
Els 5 seleccionats son: Baena Casamor Arquitectes de Barcelona, Fargas Arquitectes de Manresa; Jordi Bonet de Manresa, Lola Domenech de Barcelona i Miquel Turné i Jordi Grané de Terrassa.

La proposta consistirà en la redacció d'un avantprojecte d'urbanització per a tota la plaça de la Fira (Fira de dalt i Fira de baix), que reconsideri els diferents elements d'urbanització (pavimentació, escales, mobiliari, etc) de la plaça, posant en valor els edificis i elements protegits d’aquest àmbit (església de Sant Miquel, muralla) i que contempli especialment el muntatge de la plaça de toros pel corre-bou. Dins de la problemàtica a solucionar hi ha la impermeabilització de la Fira de dalt (actualment cau aigua als locals de les Aimines i al Centre Cardona Medieval), així com, la recuperació de les antigues obertures de ventilació que tenien els locals semisoterrats de les Aimines.

Acabat el termini de realització i presentació de les propostes, el Jurat seleccionarà la proposta guanyadora, i l'ajuntament executarà la urbanització de la Fira de dalt -la fira de baix quedarà per més endavant sine die. Per disposar d’una projecte coherent, l'ajuntament ha previst el concurs de manera que hi hagi una proposta global de tota la Fira atès que és el centre neuràlgic i social de Cardona. L'alcalde Josep Maria Sala va convocar els 5 concursants seleccionats a una reunió el passat dia 3 de març per explicar-los sobre el terreny les característiques i condicionants de la Fira, així com, el seu simbolisme històric i patrimonial.

El projecte de remodelació de la Plaça de la Fira està previst dins del Pla d' Intervenció Integral del Nucli Antic i està cofinançat amb els ajuts de la Llei de Barris.


Tornar a: Març, 2009

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat