Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2015
  5. Cardona es prepara per la Fira Medieval / Festa de la Sal
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona es prepara per la Fira Medieval / Festa de la Sal

Divendres, 29 de Maig de 2015 firamedievalmaig15w

Un campament medieval ocuparà l'avinguda del Rastrillo fins el castell de Cardona amb demostració d'oficis, parades i recreacions de la vida quotidiana dels segles XIII i XIV.

Cardona celebrarà el cap de setmana del 6 i el 7 de juny una nova edició de la Fira Medieval / Festa de la Sal amb multitud d'activitats que traslladaran la vila ducal a l'època medieval.

CLIQUEU AQUÍ PER ACCEDIR AL PROGRAMA D'ACTES

La Fira omplirà de parades el centre històric de Cardona que es convertirà en un mercat medieval amb actuacions, jocs, tallers i tastos de productes. Com a novetat d'enguany, s'instal.larà un campament medieval que anirà de l'avinguda del Rastrillo fins al conjunt monumental del Castell. Al campament hi haurà tallers i exhibicions d'oficis medievals i quadres de la vida quotidiana dels segles XIII i XIV.

Al centre històric de la vila s'hi faran cercaviles, espectacle de cetreria, danses orientals i la recreació d'una batalla medieval. Durant la tarda de dissabte se celebrarà la representació del dret d'Aimines a les 6 de la tarda a plaça de la Fira. A continuació començarà la baixada del Senyor i la Minyona des del castell de Cardona. El seguici es dirigirà a la plaça de la Fira i el Senyor i la Minyona seran rebuts amb un espectacle de dansa i malabars. Tot seguit, el Senyor i la Minyona soparan amb el seu seguici. Tancarà els actes de dissabte un correfoc i un espectacle de foc.

Diumenge al matí es reprendran les activitats amb el mercat i el campament medievals. Al centre històric hi haurà música al carrer, ballada de gegants i representació del Dret d'Aimines. A les 12 del migdia se celebrarà al saló de sessions de l'Ajuntament de Cardona l'acte institucional de lliurament del Saler d'Or de la vila de Cardona, que enguany es concedirà a l'entitat Càritas Parroquial de Cardona.

Visites guiades i espais per al més petits
Per als més petits hi haurà també espais infantils en diversos punts, tallers de circ al mirador de la Fira i una caravana de ruquets. A més, la Fundació Cardona Històrica organitzarà diverses visites guiades i teatralitzades durant tot el cap de setmana. També hi haurà tallers infantils i una demostració de l'ofici d'escultor. La Fira es completarà amb el Ral·li Fotogràfic - Premi Jaume Porredon (bases Ral·li Fotogràfic) i el concurs d'aparadors (bases conscurs aparadors).


Tornar a: Maig, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat