Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2015
  5. Cardona es converteix en capital dels joves emprenedors
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona es converteix en capital dels joves emprenedors

Dimecres, 27 de Maig de 2015 firaemprenedor

La tercera Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya central reunirà prop de 150 joves el diumenge 31 de maig.

Cardona es convertirà aquest diumenge, 31 de maig, en capital dels joves emprenedors gràcies a la celebració de la 3a Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya central, organitzada per l’associació Goral i l’Ajuntament de Cardona.

El certamen arriba a la seva tercera edició amb més força que mai. Uns 150 alumnes de centres educatius de les comarques centrals han presentat més d’una quarantena de projectes emprenedors que han elaborat amb el suport dels seus educadors. Tots aquests alumnes ompliran el centre de Cardona amb els seus estands de venda o mostra de productes i serveis innovadors.

El saló de sessions de l'Ajuntament de Cardona acollirà diumenge a les 10 del matí la sessió inaugural de la Fira amb els parlaments del regidor de Promoció Econòmica de Cardona, Josep Tristany i el president de Goral, Valentí Farràs. A continuació prendrà la paraula el director del Programa Emprèn de la Generalitat de Catalunya, Pere Condom i tancarà la sessió inaugural el director de la Fundació per la Creativació, Miquel Àngel Oliva, amb la conferència “Creativitat, emprenedoria i felicitat”.

Els premis de la tercera edició de la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya central es lliuraran a les 13:30 hores a l'escenari de la fira en un acte presidit per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch. La Fira compta amb el recolzament de nombroses empreses de Cardona que hi aporten part del pressupost i que segueixen el certamen amb interès atès que troben en aquesta iniciativa una mostra d’idees joves, fresques i atrevides.

La Fira del Jove Emprenedor s’ha convertit en tot un referent per a molts centres educatius i docents, especialment des de l’any passat, quan es va crear un ‘pitching forum’. Amb aquesta activitat els finalistes de les diferents categories competien amb una exposició oral dels projectes per tal de seduir els membres del jurat encarregat de decidir quines eren les propostes guanyadores de cada categoria.

Per arribar a ser finalistes, un jurat amb professionals del món de l’empresa i la innovació estudia les candidatures una a una per tal de decidir els finalistes de cada categoria, i en fa una selecció en funció de la qualitat i la viabilitat dels projectes. Els escollits realitzen la presentació al saló de plens de l’Ajuntament de Cardona en una competició que genera una gran expectació. Aquest any es proposen tres categories: la Before per a alumnes de tercer i quart d’ESO, l’After per a alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i la Youth per a alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior.

En el seu conjunt, el jurat valorarà el grau d’innovació que suposa la idea, la resposta a la necessitat que procura satisfer, l’adequació de la presentació al temps determinat, la creació d’un discurs ben estructurat que capti l’atenció del públic, la imatge gràfica del producte i la presentació i la valoració del prototip del projecte, en cas que existeixi.

Promoure l’emprenedoria entre els més joves
Tant els projectes, independent de si són finalistes o no, tindran l’oportunitat de poder comptar amb una parada que s’instal·larà a la plaça de Cardona per poder comercialitzar el producte que proposen, coincidint amb el tradicional mercat de cada diumenge.

Fora de concurs també participen, com cada any, els alumnes de Sisè de Primària de les escoles de Cardona, que presentaran els projectes d’innovació que han treballat durant el curs.

Premis i visites
Els guanyadors de cada categoria rebran com a premi un “innovation trip”, un viatge en el qual els joves coneixeran destacades empreses de Catalunya que tinguin relació amb el projecte premiat. El viatge serà intens i tots els costos, tant dels alumnes com dels tutors o professors, aniran a càrrec de l’organització.


Tornar a: Maig, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat