Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2013
  5. Un centenar de joves presentaran 20 projectes de n...
Anar a l'inici de la pàgina

Un centenar de joves presentaran 20 projectes de negoci a la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central, el 25 i 26 de maig a Cardona

Divendres, 17 de Maig de 2013 Ia Fira Jove Emprenedor

• La primera edició del certamen, organitzat per l'entitat Goral i l’Ajuntament de Cardona, és el resultat de tot un curs de treball voluntari amb alumnes d'entre 13 i 16 anys

• La fira també comptarà amb la innovadora dinàmica emprenedora “Cardona 2064: 50 anys d’èxit econòmic”

• La iniciativa posa de manifest els bons resultats de la col·laboració público-privada


L'aposta decidida per l’emprenedoria a Cardona
Des de la seva constitució i d’acord amb el seu objectiu social, Goral, Centre d’inicatives cardonines, ha posat en marxa programes i actuacions en l’àmbit de l’emprenedoria, i amb la vista posada en els més joves i amb una perspectiva a mig termini.

Entre les actuacions endegades destaquen l’estudi del potencial emprenedor dels joves d’entre 20 i 30 anys, les sessions amb emprenedors d’èxit i, sobretot, la implantació de programes d’emprenedoria de la Fundació Junior Achievement a les escoles i l’institut de Cardona. Tot plegat està generant un clima propici per a l’emprenedoria. Això situa aquesta actitud en un lloc destacat en l’escala de valors que regirà el futur individual dels joves, però també el futur col·lectiu del poble.

La celebració, el 25 i 26 de maig, de la I Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central, coorganitzada per l’Ajuntament de Cardona i Goral, aporta visibilitat i reconeixement a l’esperit emprenedor dels més joves i els permet testar una situació real: la del desenvolupament d'un projecte o idea de negoci.

L’organització d’aquesta primera fira és una aposta decidida per socialitzar el concepte emprenedor que tindrà continuïtat anualment. La participació d’escoles de Solsona i Jorba, a més de les de Cardona, aporta a aquest esdeveniment una projecció territorial amb una clara perspectiva de creixement.

En el decurs de la Fira es presentaran les 20 empreses creades pels joves emprenedors. Explicaran les línies bàsiques de les organitzacions i, sobretot, presentaran els productes amb arguments de venda i posicionament. Els joves emprenedors tindran l’oportunitat d’emular les presentacions de producte de les grans firmes o la presentació de projectes a inversors potencials, en un auditori amb assistents pendents de la seva capacitat de convicció. Es disposaran estands per a les empreses i productes a l’espai firal per Excel·lència de Cardona, la plaça de la Fira. Els joves emprenedors tindran una experiència real de venda directa al consumidor, un test de producte que culminarà la seva experiència pràctica.

Inauguraran la fira l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch; el regidor de Promoció Econòmica, Josep Tristany, i el president de Goral, Valentí Farràs. Serà dissabte al matí al teatre Els Catòlics.

Una dinàmica emprenedora oberta a tothom i amb el focus en el futur de Cardona

Sota el títol "Cardona 2064: 50 anys d’èxit econòmic", es desenvoluparà un taller d’emprenedoria amb l’objectiu de destapar l’esperit emprenedor col·lectiu, interactuant diferents generacions juntes per assolir un objectiu comú, i identificant possibles projectes que poden contribuir a la construcció de la vila durant els propers 50 anys. El taller es realitzarà dissabte a les 12 del migdia i anirà a càrrec de Josep Lluís Sánchez, responsable de projectes d’Infonomia, un referent en la creació i conducció d’aquest tipus de dinàmiques amb una llarga trajectòria en activitats vinculades a l’estímul de l’emprenedoria, la innovació i la creativitat.

Una experiència de col·laboració privada-pública que dóna els seus fruits i marca una tendència de futur

L’organització, a càrrec de l’associació Goral i l’Ajuntament de Cardona, compta amb el patrocini indispensable de "La Caixa", l’Associació d’empresaris de Cardona, i empreses locals de referència com E2S, Semen Cardona, Oli Migjorn, Vidmar i la Fundació Vila Medieval de Cardona.

PODEU ACCEDIR AL PROGRAMA D'ACTES CLICANT AQUÍ


Tornar a: Maig, 2013

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat