Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2010
  5. El nucli antic de Cardona disposa des d’ahir d...
Anar a l'inici de la pàgina

El nucli antic de Cardona disposa des d’ahir d’un servei gratuït d’internet sense fils

Dimarts, 25 de Maig de 2010 Nucli antic

L’Ajuntament de Cardona ha posat en marxa un servei gratuït d’internet sense fils (Wifi) que dóna cobertura al nucli antic de la població. El servei, que va entrar en funcionament ahir al matí, és totalment gratuït i universal, i per tant, hi pot accedir tothom que ho vulgui sense cap cost econòmic d’ús.

La xarxa Wifi municipal permet navegar per internet i consultar el correu electrònic amb total normalitat. Les velocitats de connexió oscil•len entre els 128 Kbps de baixada i els 64 Kbps de pujada per tal de garantir la correcta connexió de tots els usuaris. El sistema limita l’accés a pàgines web dedicades a la descàrrega de música o pel•lícules, i a més, inhabilita els protocols P2P (Emule, Kazaa) de descàrrega d’arxius, atès que saturarien la xarxa i limitarien les seves prestacions. Igualment el consistori es reserva el dret de restringir l’accés a continguts o usuaris que puguin provocar problemes en el funcionament de la xarxa.

Com connectar-se?
Per connectar-se a la xarxa els usuaris han de disposar d’un ordinador amb un dispositiu de connexió inalàmbric, accedir a l’opció de configuració d’una xarxa inalàmbrica de l’ordinador i connectar-se a la xarxa denominada “AJ-CARDONA”. En només dos dies des de la seva entrada en funcionament la xarxa WIFI de Cardona ja ha estat utilitzada per un centenar de persones amb puntes d’ús de fins a 15 ordinadors connectats a la vegada.

Atès que es tracta d’un servei gratuït, l’Ajuntament no garanteix la connectivitat al 100% del nucli antic ni proporcionarà cap tipus de suport informàtic específic. Tot i això l’Ajuntament monitoritzarà periòdicament la xarxa Wifi municipal per tal de garantir-ne el seu correcte funcionament i millorar-ne les prestacions.

El consistori cardoní ha impulsat aquest projecte a través de la Llei de Barris que n’ha finançat la seva posada en marxa. Els objectius del projecte passen per dinamitzar la xarxa comercial del nucli antic, apropar les noves tecnologies als veïns de la població i reduir la fractura digital, és a dir, evitar que hi hagi sectors de la població que no tinguin accés a les tecnologies de la informació.

El sistema d’internet sense fils de Cardona ha estat instal•lat per l’empresa bagenca MaxMinterm Solutions que ja ha dissenyat i preparat xarxes similars en ciutats com Barcelona o Sant Adrià del Besòs.


Tornar a: Maig, 2010

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat