Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Maig, 2007
  5. Vota el Castell de Cardona com una de les meravelles de la Catalunya Central!
Anar a l'inici de la pàgina

Vota el Castell de Cardona com una de les meravelles de la Catalunya Central!

Dilluns, 14 de Maig de 2007 Vista aeria del Castell de Cardona amb el missatge 'Vota el Castell de Cardona!'

Aquesta setmana, del 14 al 20 de maig, s'elegeix la meravella de la Catalunya Central, i entre les seleccionades hi ha el Castell de Cardona. Per votar cal enviar un SMS al número 7217 escrivint CCC, deixar un espai en blanc, i després indicar el nom de la proposta de meravella votada. Exemple: CCC Castell de Cardona al 7217. El cost del missatge és de 1,20 € + iva. També es pot votar per correu electrònic a info@ccc.cat Només s'admet un vot per remitent, cada setmana.

Aquesta iniciativa promoguda per l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio en el marc de les activitats complementàries a allò que es desenvolupa a les ciutats designades com a capital cultural (Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008), va començar amb la presentació oberta a tothom de propostes per optar a l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material català. D’entre totes es propostes, el 2 d’abril, es va donar a conèixer la llista definitiva de les 100 propostes que aspiren a convertir-se en les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya.

Del 9 al 15 d’abril s’elegia la meravella de Lleida, d’entre les propostes corresponents a les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i l’Urgell. El conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida va ser elegit per votació popular com la primera meravella del patrimoni cultural material de Catalunya.

Del 16 al 22 d’abril es va elegir la meravella del Camp de Tarragona, d’entre les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès. El conjunt arqueològic de Tàrraco va ser elegit per votació popular com la segona meravella del patrimoni cultural material de Catalunya.

Del 23 al 29 d’abril es va elegir la meravella del Pirineu, d’entre les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Capcir, la Cerdanya (alta i baixa), el Conflent, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran i el Vallespir. El Monestir de Sant Miquel de Cuixà, situat al peu del Canigó, a la Catalunya Nord, va ser elegit per votació popular com la tercera meravella del patrimoni cultural material de Catalunya.

Del 30 d’abril al 6 de maig es va elegir la meravella de Barcelona, d’entre les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. El Temple Expiatori de la Sagrada Família, de Barcelona, va ser elegit per votació popular com la quarta meravella del patrimoni cultural material de Catalunya.

Del 7 al 13 de maig s’ha elegit la meravella de les Terres de l’Ebre, que ha de sortir de les propostes corresponents a les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. La meravella de les Terres de l’Ebre es donarà a conèixer aquest dimecres 16 de maig.

Aquesta setmana, del 14 al 20 de maig s’elegirà la meravella de la Catalunya Central, que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès. El divendres 18 de maig s’informarà sobre quines son les tres propostes més votades de la Catalunya Central, fins aquest dia, i el diumenge 20 de maig s’acabaran les votacions per elegir la meravella de la Catalunya Central.

La setmana vinent, del 21 al 27 de maig s’elegirà la meravella de Girona-Rosselló, que sortirà de les propostes corresponents a les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Ripollès, el Rosselló i la Selva.

Finalment, del 28 de maig al 3 de juny s’elegirà la meravella de les meravelles, d’entre les 7 meravelles elegides d’arreu del territori.


Les propostes de la Catalunya Central, que es poden votar del 14 al 20 de maig, son les següents:

Anoia:
Castell de Claramunt
Museu Molí Paperer de Capellades

Bages:
Basílica de la Seu de Manresa
Castell de Cardona
Monestir de Sant Benet de Bages a Sant Fruitós de Bages
Santa Cova de Manresa

Berguedà:
Església de Sant Jaume de Frontanyà
Església de Sant Martí de Puig-Reig
Colònies tèxtils del Berguedà i del Bages

Osona:
Centre històric de Vic
Església de Santa Maria i Castell de Lluçà (Lluçanès)
Monestir de Sant Pere de Casserres

Solsonès:
Catedral de Solsona
Santuari del Miracle


Recordem que per votar el Castell de Cardona cal enviar, abans del diumenge 20 de maig, un sms al 7217 escrivint CCC Castell de Cardona, o fer-ho per correu electrònica a info@ccc.cat. Es pot trobar més informació a http://www.ccc.cat.


Tornar a: Maig, 2007

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat