Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juny, 2016
  5. La Fira Medieval omple els carrers de Cardona
Anar a l'inici de la pàgina

La Fira Medieval omple els carrers de Cardona

Dilluns, 6 de Juny de 2016 Firamedsal16w

La majoria d’actes reben una bona acollida i una gran afluència de públic.

La Fira Medieval /Festa de la Sal 2016 va estar marcada per les pluges que van caure durant la jornada de dissabte. El mal temps va obligar a suspendre algunes activitats previstes però tot i això es van poder celebrar els principals actes de dissabte com la Baixada del Senyor i la Minyona, l’espectacle de dansa i malabars Anodrac en honor al Senyor i la Minyona, el sopar medieval i la mostra de correfoc.

La Fira Medieval es va reprendre diumenge amb normalitat i amb un dia completament assolellat. Ja de bon matí anaven arribant nombrosos visitants que durant tot el dia van anar omplint els carrers i places de la vila. Les parades d’artesans, els espectacles d’animació i la mostra d’oficis antics transportaven Cardona al seu passat medieval i el Gruppo Storico e Sbandieratori Città di Castiglion Fiorentino, es convertia en una d els principals atraccions de la mostra amb les seves exhibicions de l’art d'agitar i fer volar banderes.

La família Riera del Bar-Restaurant La Bauma rep el saler d’Or de Cardona.

El saló de sessions de l’Ajuntament va acollir diumenge al migdia l’acte de lliurament del Saler d’Or de la vila. El guardó va recaure enguany en el Bar-Restaurant La Bauma i la família Riera que el regenta des de l’any 1935. Jordi Riera, actualment al capdavant del negoci, va rebre el guardo de mans de l’alcalde, Ferran Estruch. En la seva intervenció, el batlle cardoní va destacar “l’exemple d’esforç i treball” que la família Riera ha donat en tots aquests anys de servei a Cardona i, va qualificar l’establiment, “de referent pel seu cardonisme i pel seu arrelament a la vila i a la seva gent”. Molt emocionats per la distinció, Jordi Riera i els seus germans van dedicar el Saler d’Or al seu pare, Ramon Riera.

Prèviament a l’entrega del Saler d’Or, l’empresa Salinera de Cardona va fer entrega de la moneda de pagament t del Dret d’Aimines a la junta del Fons d’Aimines en representació del a vila de Cardona.

El regidor de Promoció Econòmica de Cardona, Josep Tristany, tot i lamentar el mal temps que va fer durant la jornada de dissabte es va mostrar satisfet “de la bona assistència de públic a la Fira, sobretot durant el diumenge”, i del fet que els actes principals de al mostra “es van poder dur a terme amb normalitat”. En aquest sentit, va valorar positivament l’organització i el desenvolupament de la Fira Medieval / Festa de la Sal 2016.


Tornar a: Juny, 2016

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat