Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juny, 2015
  5. Cardona habilita dos parcs de salut per fer exercici a l'aire lliure
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona habilita dos parcs de salut per fer exercici a l'aire lliure

Dilluns, 29 de Juny de 2015 parc salut Cardona

Cardona ha estrenat aquest mes de juny dos parcs de salut a l'aire lliure que completen l'adequació de la ruta saludable que recorre el camí Nou i el camí de la Mina.

Contribuir a la millora de la salut física, oferir un nou al·licient per a la pràctica de l'esport i fomentar l'exercici físic en companyia és l'objectiu dels dos parcs de salut que l'Ajuntament de Cardona i a la Fundació SHE han instal·lat a la vila en el marc del projecte Cardona Integral. En total s'han instal·lat 6 aparells i un circuit de salut que permeten realitzar diversos tipus d'exercicis físics, adaptats a totes les dats i d'accés lliure.

El circuit de salut s'ha ubicat a l'inici de la carretera de la Mina, a tocar del camp de futbol, i està format per un conjunt de 20 elements pensats per millorar la condició física i la mobilitat de les articulacions. El circuit disposa d'una plafó informatiu amb consells de salut i esport i amb informació sobre l'ús correcte dels aparells. Tots els aparells estan avalats pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i són indicats per a totes les edats ja que cada usuari pot regular el seu nivell d’intensitat i número de repeticions a l’hora de realitzar els exercicis. La instal·lació del circuit de salut l'ha dut a terme la Diputació de Barcelona gràcies a una subvenció sol·licitada per l'Ajuntament de Cardona.


L'altra actuació l'ha dut a terme la Fundació SHE a l'inici del camí Nou on s'han instal·lat 6 aparells per a la realització de diversos exercicis físics. En concret es tracta de dues màquines el·líptiques, dos bancs per fer abdominals, un joc de barres paral·leles i una màquina per treballar el tronc superior. Els dos parcs de salut faciliten als seus usuaris la pràctica d'exercicis suaus, especialment indicats per a la gent gran, i contribueixen a augmentar-ne l'autonomia personal, el benestar i la salut cardiovascular.

Amb aquesta actuació, Cardona fa un pas més en el seu projecte de convertir-se en una vila de referència en la promoció de la vida saludable i el desenvolupament de polítiques actives de salut.


Tornar a: Juny, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat