Idiomes

Saltar Idiomes
Capçalera amb imatges de la vilaFil d'Ariadna

Saltar Fil d'Ariadna
  1. Inici
  2. Destacats
  3. Notícies
  4. Juny, 2015
  5. Cardona aprova el nou cartipàs municipal
Anar a l'inici de la pàgina

Cardona aprova el nou cartipàs municipal

Dimarts, 23 de Juny de 2015 Ple cartipàs cardona 15

Josep Tristany, Aida Molner i Joan Hernàndez ocupen les 3 tinences d'alcaldia del nou govern municipal.

El Ple de l'Ajuntament de Cardona ha donat el vistiplau aquest migdia al cartipàs municipal per al mandat 2015-2019. L'alcalde Ferran Estruch encapçala l'equip de govern de Cardona acompanyat de Josep Tristany, que manté la primera tinença d'alcaldia; Aida Molner, que passa a ocupar la segona tinença d'alcaldia i Joan Hernàndez, que s'estrena com a regidor ocupant la tercera tinença d'alcaldia.

Pel que fa a les regidories, els canvis més significatius són la inclusió de la regidoria de Participació Ciutadana en les competències de l'alcalde, així com el canvi de les àrees d'Urbanisme, Habitatge i Obres Públiques que passen a mans del regidor Joan Hernàndez, que també s'encarregarà de la regidoria de Patrimoni Històric i Arxius, de nova creació. A més, la regidora Maite Barrera passa a gestionar les àrees de Governació i Mobilitat i manté la regidoria de la Coromina.

Per a l'alcalde de Cardona l'organització de les àrees i competències del nou consistori prioritza les línies estratègiques del mandat. Per aquest motiu, "s'han reforçat" les tinences d'alcaldia "amb l'objectiu de gestionar amb més dedicació les àrees de Promoció Econòmica, Habitatge i Urbanisme i els projectes Cardona Integral i de l'Agència de desenvolupament local de Solsona i Cardona.

Un cop aprovat el cartipàs la distribució de regidories queda de la següent manera:

- Alcalde Ferran Estruch: Cultura, Món Rural i Participació Ciutadana.

- Josep Tristany: Regidor delegat de Promoció Econòmica, Ocupació, Comerç i Turisme, responsable de l’Agència de Desenvolupament Local de Cardona i Solsona.

- Aida Molner: Regidora delegada d'Hisenda, Joventut, Festes, Comunicació.

- Joan Hernàndez: Regidor delegat d' Urbanisme, Obres Públiques i Habitatge, Patrimoni Històric i Arxius, Administració i Impuls de l'administració electrònica.

- M. Elena Xixons: Regidora delegada de Benestar Social, Educació, Salut, Igualtat, Cooperació i Medi Ambient.

- Maite Barrera: Regidora delegada de Governació i Mobilitat, Protecció Civil, Entitats. Delegada de l'alcaldia a la Coromina.

- Sergi Ballesteros: Regidor delegat d'Esports, Via Pública i Manteniment i Serveis.

Retribucions i indemnitzacions
Durant el Ple s'han aprovat també les retribucions i les indemnitzacions que rebran els regidors de l'Ajuntament en exercici del seu càrrec. Amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció dels regidors de l'oposició de CiU i el PSC, s'ha aprovat una retribució de 33.333,44 euros bruts anuals per a l'alcalde Ferran Estruch en règim de dedicació exclusiva. La segona tinent d'alcalde, Aida Molner, percebrà una retribució de 15.807,96 euros bruts anual per una dedicació del 65% i la regidora Elena Xixons de 8.293,04 euros bruts anual per una dedicació del 34,10%. La despesa en retribucions es manté igual que al terme del passat mandat per bé que, en el cas de l'alcalde, passa del 90 al 100% de dedicació sense incrementar la retribució econòmica.

Finalment s'han aprovat també les indemnitzacions per assistència als òrgans decisoris de l'Ajuntament. Per assistència als plens 130 euros i 150 euros en el cas dels portaveus de grup i per assistència a les juntes de govern local 185 euros i 135 euros si és per un regidor convidat.


Tornar a: Juny, 2015

© Ajuntament de Cardona. Plaça de la Fira 1, 08261 Cardona - Telèfon: 93 869 10 00 - cardona@cardona.cat